Élet-Stílus

Apró betűs utasítások jelentek meg az interneten

Ez a legújabb dili a világhálón.

Na, már megint egy újabb hülyeség!

Legalább nem óvszert húznak a fejükre, meg kólát a mellük közé az unatkozó fiatalok. A BuzzFeed által bemutatott új online őrület lényege a zoomolás: a játékos kedvű felhasználók olyan fotókat töltenek fel a közösségi oldalakra, amelyeken első ránézésre semmi különleges nincs (csak mondjuk egy kutya vagy egy arckép vagy bármi), viszont a bejegyzés szövegében van egy üzenet: zoomolj a kép adott részére.

És amikor ránagyítunk a – mondjuk – jobb felső sarokra, ott láthatóvá válik egy nagyon apró betűs felirat, amely átirányít a kép egy másik pontjára, ahol újabb felirat vár… és így tovább.

Lehet, hogy ez így nem érthető, úgyhogy mutatunk egy konkrét példát: a posztoló azt írja, zoomoljunk rá Emma Stone hajára (kattintásra nagyobb kép jelenik meg):

Apró betűs utasítások jelentek meg az interneten 1
twitter/elliesunakawa

Ha rázoomolunk, azt írja a felirat, hogy nézzük meg, mi van a jobb alsó sarokban. Odamegyünk, és látjuk az újabb utasítást: nézzük meg az Oscar-szobrot. A szobrocskán pedig egy mondat díszeleg: a Kaliforniai álom nem érdemli meg a legjobb filmnek járó Oscart.

Mutatunk további példákat (angol nyelvtudás szükséges), aki szeretne gyártani hasonlókat, annak sok sikert kívánunk!

 

Kiemelt fotó: twitter.com/HaychMotors

Ajánlott videó

Olvasói sztorik