Élet-Stílus

A parton álló emberekhez dobta kislányát a süllyedő autóból az apa

A Kínában történt jelenetet egy nézelődő vette videóra mobiltelefonjával.

Nagyjából 3-4 méter. Ekkora távolságra hajította csecsemőkorú lányát süllyedő autójáról egy kétségbeesett apuka a kínai Changde városánál – írta a Shanghaiist. Az esetről készült videófelvétel gyorsan terjedni kezdett a kínai közösségi oldalakon, és sokan megkérdőjelezték, hogy az apa jó döntést hozott-e.

Shanghaiist cikke szerint a család éppen hazafelé tartott a kínai holdújév megünneplésére, amikor autójuk szombaton egy kompról belecsúszott a tó vizébe. Szerencsére mindannyian ki tudtak mászni a süllyedni kezdő autóból. Az apa kezében ott volt kisgyerek.

A parton álló emberek ekkor elkezdték biztatni, hogy dobja oda nekik a gyerekek, hogy biztonságban legyen, és a rémült apuka végül pontosan ezt is tette. Szerencsére a dobás jól sikerült, és a parton álló emberek el tudták kapni a kicsit.


A dobás lendülete ugyanakkor tovább vitte az apukát, aki beleesett a vízbe. És csak ekkor vette észre, hogy a víz ott, a part közelében nem is olyan mély. És közben az autó is közelebb úszott a parthoz.

Az apukát a közösségi oldalakon sokan kritizálták a dobás miatt, amivel szerintük csak sokkal nagyobb veszélybe sodorta a gyermeket. Mások a védelmére keltek, megemlítve, hogy vészhelyzetben kellett pillanatok meghozni a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik