Élet-Stílus

Megházasodott és feminista lett a leghíresebb PUA

Neill Strauss több mint tíz éve írt egy két és félmillió példányban elkelt könyvet arról, hogyan lehet sikeresen felszedni és lefeketni minél több lányt. A Magyarországon is ismert PUA (pick-up artist, magyarul nőzőművésznek fordították) mozgalom most jó nagy pofont kapott, a szerző ugyanis azóta megházasodott, feminista lett, és bár továbbra is nagyon szereti a szexet, már csak a feleségével csinálja. Erről az Independentnek mesélt.

2005-ben jelent meg és lett azonnal világsiker Strauss A játszma című könyve, melyben tippeket ad kevésbé sikeres férfitársainak a lányok elcsábításához. A férfi akkoriban puatársaival együtt is lakott egy Project Hollywoodnak keresztelt házban, ez a banda, ahogy az megjósolható volt, szépen lassan feloszlott.

És hogy mi változott azóta?

A 40 fölött járó Strauss most azt mondja, az egész élete. Jelenleg boldog házasságban él, van egy kétéves gyereke, aki folyton mosolyog, és saját bevallása szerint sokkal boldogabb, mint pua-korában volt. Aggasztónak tartja, ha valaki tényleg azt gondolja, hogy a férfiak és a nők nem egyenlők, és hogy nem járnak nekik ugyanazok a jogok és lehetőségek. A kérdésre, miszerint feminista-e, így válaszol: “persze”. A meninizmusról csak annyit mond, hogy az a feminizmussal ellentétben nem egy mozgalom, hanem egy mém.

Bár a könyvében írottakkal már nem tud azonosulni, az emberi kapcsolatok továbbra is foglalkoztatták, és írt egy újabb könyvet, melyben már inkább saját magát vizsgálja. A The Truth: An Uncomfortable Book About Relationships című írásában azt boncolgatja, milyen nehezen tudta magát rávenni a monogámiára, és mennyire újra kellett gondolnia saját személyiségét, hogy képes legyen normálisan működni egy tartós kapcsolatban.

Amikor elkezdtem írni, kristálytiszta üzenetet akartam átadni: mai társadalmunkban tönkremennek a párkapcsolatok. Nagyon gyakori a hűtlenség, a válás, a bántalmazás, a boldogtalanság. Kell lennie egy módnak, hogy megtanuljuk, hogyan éljünk együtt boldogan. A könyv végére aztán rájöttem, hogy nem a kapcsolatokkal volt a baj, hanem velem.

Az író számára már PUA korában is egyértelmű volt, hogy

azokkal a férfiakkal volt a baj, akik nem tudtak senkivel összejönni, és nem a nőkkel.

De arra csak később jött rá, hogy azokkal is baj van, akik arra mennek rá, hogy minél több nővel feküdjenek le, ahelyett, hogy vennék a fáradságot arra, hogy azon dolgozzanak, hogy képesek legyenek kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban élni. Az egyetlen dolog, amit pozitívnak tart korábbi életéből, az a sok szoros és őszinte baráti kapcsolat, melyet férfitársaival alakított ki a közös cél érdekében. Igen, ma már ő is érzi, hogy ez milyen ironikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik