Élet-Stílus

Megházasodott és feminista lett a leghíresebb PUA

Boros Júlia
Boros Júlia

felszerk. 2017. 01. 27. 13:27

Neill Strauss több mint tíz éve írt egy két és félmillió példányban elkelt könyvet arról, hogyan lehet sikeresen felszedni és lefeketni minél több lányt. A Magyarországon is ismert PUA (pick-up artist, magyarul nőzőművésznek fordították) mozgalom most jó nagy pofont kapott, a szerző ugyanis azóta megházasodott, feminista lett, és bár továbbra is nagyon szereti a szexet, már csak a feleségével csinálja. Erről az Independentnek mesélt.

2005-ben jelent meg és lett azonnal világsiker Strauss A játszma című könyve, melyben tippeket ad kevésbé sikeres férfitársainak a lányok elcsábításához. A férfi akkoriban puatársaival együtt is lakott egy Project Hollywoodnak keresztelt házban, ez a banda, ahogy az megjósolható volt, szépen lassan feloszlott.

És hogy mi változott azóta?

A 40 fölött járó Strauss most azt mondja, az egész élete. Jelenleg boldog házasságban él, van egy kétéves gyereke, aki folyton mosolyog, és saját bevallása szerint sokkal boldogabb, mint pua-korában volt. Aggasztónak tartja, ha valaki tényleg azt gondolja, hogy a férfiak és a nők nem egyenlők, és hogy nem járnak nekik ugyanazok a jogok és lehetőségek. A kérdésre, miszerint feminista-e, így válaszol: “persze”. A meninizmusról csak annyit mond, hogy az a feminizmussal ellentétben nem egy mozgalom, hanem egy mém.

Bár a könyvében írottakkal már nem tud azonosulni, az emberi kapcsolatok továbbra is foglalkoztatták, és írt egy újabb könyvet, melyben már inkább saját magát vizsgálja. A The Truth: An Uncomfortable Book About Relationships című írásában azt boncolgatja, milyen nehezen tudta magát rávenni a monogámiára, és mennyire újra kellett gondolnia saját személyiségét, hogy képes legyen normálisan működni egy tartós kapcsolatban.

Amikor elkezdtem írni, kristálytiszta üzenetet akartam átadni: mai társadalmunkban tönkremennek a párkapcsolatok. Nagyon gyakori a hűtlenség, a válás, a bántalmazás, a boldogtalanság. Kell lennie egy módnak, hogy megtanuljuk, hogyan éljünk együtt boldogan. A könyv végére aztán rájöttem, hogy nem a kapcsolatokkal volt a baj, hanem velem.

Az író számára már PUA korában is egyértelmű volt, hogy

azokkal a férfiakkal volt a baj, akik nem tudtak senkivel összejönni, és nem a nőkkel.

De arra csak később jött rá, hogy azokkal is baj van, akik arra mennek rá, hogy minél több nővel feküdjenek le, ahelyett, hogy vennék a fáradságot arra, hogy azon dolgozzanak, hogy képesek legyenek kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban élni. Az egyetlen dolog, amit pozitívnak tart korábbi életéből, az a sok szoros és őszinte baráti kapcsolat, melyet férfitársaival alakított ki a közös cél érdekében. Igen, ma már ő is érzi, hogy ez milyen ironikus.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.