Élet-Stílus

Korszerűen tetőtér-beépítéssel

24.hu
24.hu

2017. 01. 16. 00:00

Íme a VELUX tetőtér-specialistáinak javaslatai a gazdaságosabb otthon kialakítása érdekében.

Az első lépések

A VELUX szakértői az alábbiakat javasolják a kényelmes és modern lakótér kialakításához:

  • Hőkamerás vizsgálat: megmutatja az épület gyenge pontjait, célirányosan tudunk szigetelni, ablakokat cserélni.
  • A tetőtér szerkezetének megerősítésekor a meglévő elemeket stabilizáljuk anyagukban azonos termékekkel.
  • Az energiahatékonysághoz nélkülözhetetlen a tető megfelelő rétegrendjének kialakítása, és az elemek méretbeli szabályainak betartása. Egy jól szigetelt tetővel optimális hőmérsékletet biztosíthatunk, így a fűtési számla csökken.
  • A tetőtér hőszigetelését a gyártói előírások szerint, szálas hőszigetelő anyaggal készítsük, és jó minőségű nyílászárókat építsünk be.
  • A szarufák közötti hőszigetelésen felül a szaruzat tetejére kell még min. 10-15 cm vastag szigetelést beépíteni. Ha most cselekszünk, hamar megtérül az ára, később viszont már nem lehet cserélni.
  • A légrés vastagsága min. 5 cm legyen, hiszen hiába vastag a hőszigetelés, nem lesz megfelelő a légáram.
  • A hőszigetelés és a belső párazáró fólia legyen minél vastagabb. A toldásokat, csőáttöréseket le kell ragasztani!
  • A külső fólia páraáteresztő legyen, különben a fólia alatti tetőszerkezet elkorhad.

Energiahatékonyság fejlesztés

A tetőtér vizsgálata megmutatta, hogy a beépítés során alkalmazott technológiának, a felhasznált szigetelő anyagoknak, valamint a minőségi VELUX tetőtéri ablakoknak köszönhetően a tető, mint új zárófödém válik a ház részévé. Fontos a nyílászárók minősége, alacsony hővesztesége, hiszen felületük számottevő az épületen. A VELUX tetőtéri ablakok jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek, a keret kidolgozottságát és az üvegfelületek minőségét tekintve. A tetőtér-beépítéssel az energetikai besorolás akár két szintet javulhat a minősítési skálán, tehát a ház gazdaságosabbá és energiahatékonyabbá válik.

Egészséges és környezetbarát lakótér

A beépítetlen tetőtér jelentős hűlő felülete a háznak, így komoly hőveszteséget okoz. Ez elpazarolt energia, amely nemcsak a környezetet terheli, hanem plusz költséget is jelent. Gondos tetőtér kialakítással megszüntethető az olyan egészségre ártalmas probléma is, mint a penészesedés. A beépítés ár-érték arányosan a legjobb megoldás, hiszen csökken a rezsiköltség, jó hőérzetet, növekvő komfortot, és új életteret teremtve.

További információ és tippek a tetőtér kialakításához: www.VELUX.hu!

Mentés

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MALAGA, SPAIN - MAY 21: Head Coach, Zinedine Zidane of Real Madrid celebrates their championship with his players after the La Liga final match between Malaga and Real Madrid at La Rosaleda Stadium on May 21, 2017 in Malaga, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.