Élet-Stílus

Szereztem olcsón egy használt kazánt

Ha már így esett, mindenképpen ellenőriztessük szakemberrel és vele is helyeztessük üzembe. Persze az sem árt, ha pár dolgot átgondolunk, még mielőtt hazavisszük.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Például, hogy biztosan ez lenne-e a jó megoldás. Ha nem tehetjük meg, hogy mérlegelünk: új, garanciával, jótállással ellátott kazánt veszünk-e, vagy használtat, nyilván jóval olcsóbban, azért azt gondoljuk végig, hogy mik az elvárásaink és a lehetőségeink.

Ha hirtelen kell másik készülék, és ha már használt, akkor értelemszerűen olyat vegyünk, amilyen volt. Ha nincs pénzünk új kazánra, nyilván a kéményt sem most akarjuk átépíteni, márpedig másmilyen kell a nyílt égésterű, a turbó és megint más a kondenzációs kazánokhoz.

Érdemes végiggondolni, hogy csak fűteni akarunk-e vele, vagy ha már cserélünk, kombi készüléket veszünk, és egyből megszabadulunk a régi bojlertől is.

Új és használt kazán vásárlásánál egyaránt érdemes itthon is elérhető, ismert márkát választani, így nem jelent majd gondot a szervizelés és a később meghibásodó alkatrészek cseréje.

Ami pedig a legfontosabb: bízzuk szakemberre a kazán beszerelését és beüzemelését, hiszen magunk és családunk élete múlhat rajta. A nem szakszerűen szerelt készülék az egyik melegágya a szén-monoxid mérgezéseknek, és higgyük el: ez nem csak a szomszéddal fordulhat elő.

Ugyanilyen fontos a kazán szakszerű karbantartása évről évre, legyen szó bármilyen korú készülékről.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik