Élet-Stílus
Boiler Room - Employee Take Note

Szereztem olcsón egy használt kazánt

24.hu
24.hu

2017. 01. 02. 12:38

Ha már így esett, mindenképpen ellenőriztessük szakemberrel és vele is helyeztessük üzembe. Persze az sem árt, ha pár dolgot átgondolunk, még mielőtt hazavisszük.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Például, hogy biztosan ez lenne-e a jó megoldás. Ha nem tehetjük meg, hogy mérlegelünk: új, garanciával, jótállással ellátott kazánt veszünk-e, vagy használtat, nyilván jóval olcsóbban, azért azt gondoljuk végig, hogy mik az elvárásaink és a lehetőségeink.

Ha hirtelen kell másik készülék, és ha már használt, akkor értelemszerűen olyat vegyünk, amilyen volt. Ha nincs pénzünk új kazánra, nyilván a kéményt sem most akarjuk átépíteni, márpedig másmilyen kell a nyílt égésterű, a turbó és megint más a kondenzációs kazánokhoz.

Érdemes végiggondolni, hogy csak fűteni akarunk-e vele, vagy ha már cserélünk, kombi készüléket veszünk, és egyből megszabadulunk a régi bojlertől is.

Új és használt kazán vásárlásánál egyaránt érdemes itthon is elérhető, ismert márkát választani, így nem jelent majd gondot a szervizelés és a később meghibásodó alkatrészek cseréje.

Ami pedig a legfontosabb: bízzuk szakemberre a kazán beszerelését és beüzemelését, hiszen magunk és családunk élete múlhat rajta. A nem szakszerűen szerelt készülék az egyik melegágya a szén-monoxid mérgezéseknek, és higgyük el: ez nem csak a szomszéddal fordulhat elő.

Ugyanilyen fontos a kazán szakszerű karbantartása évről évre, legyen szó bármilyen korú készülékről.

A gázkészülékek biztonságos működtetésével kapcsolatos további információkért kattintson ide.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.