Élet-Stílus

Szinte fillérekért jön a netről az instant áldás

Jézus utolsó vacsorája, illetve a hozzá kapcsolódó szertartás, a keresztény vallás valamennyi ágának alapja. Könnyű persze kiszolgáltatni a szentséget egy jól felszerelt templomban, de mi tehet a pap, aki az oltártól távol szeretné megtenni, vagy a hívő, aki nem tud istentiszteletre járni?

Nos, számukra kiváló megoldás az előre csomagolt úrvacsora: egy korty Krisztus vére, és egy falat Krisztus teste, garantáltan megáldva, minőségét megőrzi, a fólián jelzett időpontig. A fenti képet egy hívő töltötte fel az Imgurra. Csak annyit írt, hogy a gyülekezetében kapta azt azonban sajnos, hogy hol, és azt sem, milyen felekezettől.

Nem kell azonban sokáig kutakodni, míg az ember hasonló terméket talál a neten. Az amerikai Broadman egyházellátó cég előrecsomagolt áldozó kelyheit bárki megrendelheti az Amazonról. Egy százas pakkért mindössze 24 dollárt (6700 forintot kérnek). Rossz hír, hogy a világon mindenütt bonyolult jövedéki jogszabályok miatt, nem igazi bort, hanem szőlőlevet tartalmaz. Mellé az ostyaszerűség már igazán nem összeg: egy ötszáz darabot tartalmazó dobozért mindössze 11 dollárt (kb. 3200 forintot kell utalni).

Egy gyors fejszámolást végezve kiderül, hogy félezer ember úrvacsorája mindössze 131 dollárból jön ki, ami majdnem akkora csoda, mint öt kenyérrel, és két hallal, ötezer embert jóllakatni a Galileai-tó partján.

(via Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik