Élet-Stílus

A Mikulás karjaiban halt meg egy ötéves kisfiú

24.hu
24.hu

2016. 12. 12. 16:11

„Tudsz rajtam segíteni?” Ezek voltak a beteg amerikai gyerek utolsó szavai.
Korábban a témában:

„Végigsírtam az egész utat hazáig. Annyira zokogtam, hogy alig tudtam vezetni” – emlékezett vissza Eric Schmitt-Matzen egy pár héttel ezelőtti kórházlátogatásra, ami után elgondolkodott azon, folytatni tudja-e másodállását. A Tennessee államban élő hatvanéves mérnök télapószínészként szokott dolgozni, és azon a napon a karjaiban halt meg egy ötéves beteg kisfiú. Akinek az volt az utolsó kívánsága, hogy még karácsony előtt találkozhasson a télapóval.

Schmitt-Matzen a Knoxville News Sentinelnek elmondta: aznap éppen hazaért a munkából, amikor egy nővér felhívta a kórházból. Azt kérte, hogy a lehető leggyorsabban menjen be hozzájuk, mert van ott egy nagyon beteg ötéves fiú, aki szeretne találkozni a Mikulással. Elmondása szerint még arra sem volt ideje, hogy beöltözzön télapóruhájába. „Elég lesz a télapós nadrágtartód” – mondta neki a nővér, sürgetve, hogy minél hamarabb érjen be.

Schmitt-Matzennek szerencsére nincs is szüksége mikulásruhára, hogy tökéletes Mikulás legyen belőle, hatalmas hófehér szakállával bármikor képes tökéletes alakításra. Így amikor alig 15 perccel később megjelent a kórházbab, senkiben sem lehetett kétség, hogy valóban a télapó érkezett meg az intenzív osztályon fekvő kisgyerekhez.


Először a fiú anyjával, és néhány családtagjával találkozott. Az anyuka egy ajándékot adott neki, hogy ő adja át gyermekének, majd Schmitt-Matzen, mint a Mikulás egyedül ment be a gyerekhez. „Mondtam mindenkinek, ha nem bírják ki sírás nélkül, akkor hagyják el a szobát” – magyarázta a férfi a News Sentinel riporterének. Erre azért volt szükség, mert attól tartott, a zokogó rokonok látványától ő is sírni kezd, és kiesik a szerepéből. Végül mindenki a folyosói ablakon át figyelte, hogy mi történik.

„Olyan gyenge volt, mintha bármikor elaludhatna” – emlékezett vissza a férfi pillanatra, amikor meglátta a kórházi ágyban fekvő gyereket. Aki még az ajándékát is csak nagy nehezen tudta kibontani, miután átadta neki. A kisfiú nagy mosollyal fogadta az ajándékot, majd az ágyra visszafeküdve odafordult a Mikuláshoz, és közölte: „Azt mondják meg fogok halni”. Majd megkérdezte: ”Honnan fogom tudni, hogy megérkeztem?”

„Amikor odaért, mondd nekik, hogy te vagy a télapó elsőszámú manója és be fognak engedni” – válaszolta neki Schmitt-Matzen. Erre a kisfiú boldogan megölelte, majd feltett még egy kérdést: „Mikulás, tudsz rajtam segíteni?” A férfi erre megölelte, de mielőtt bármit is tudott volna válaszolni, a kisfiú meghalt. Ekkor tovább ölelte, majd átadta édesanyjának, aki sírva rohant be, látva, hogy mi történt gyermekével.

A fiú halála annyira megrázta a férfit „három napig teljesen használhatatlan” volt, és két hétnek kellett eltelnie, hogy ne folyamatosan a gyerek járjon a fejében. Schmitt-Matzen elmondta, már kezdte azt gondolni, hogy soha többen nem lesz képes eljátszani a télapó szerepét, de végül sikerült összeszednie annyi erőt, hogy még egy utolsó alkalommal télapóként gyerekek elé álljon.

És végül a „sok nevető gyerek” látványa meggyőzte arról, hogy folytatnia kell, és továbbra is el kell játszania a szerepet. A gyerekek miatt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.