Élet-Stílus

Alaszkában nem elveszik a kést a gyerekektől, hanem a kezükbe adják

Szokták mondani, hogy a mai, városi gyerekek közül soknak fogalma sincs róla, hogy honnan kerül a húspogácsa a hamburgerbe, a sonka a pizzára, a virsli a hotdogba, vagy a szalámi a kenyérre. Nos, a hideg Alaszkában kissé másképp mennek a dolgok.

Ők úgy fogalmaznak, hogy míg az Egyesült Államok összes többi részén elveszik a gyerekektől a késeket az iskolákban, náluk inkább már óvodáskorukban a kezükbe adják. Persze nem azért, hogy vagánykodjanak vele, hanem azért, hogy minél korábban megtanulják, hogyan kell feldolgozni egy jávorszarvast.

gustavus-3

gustavus-4

A legészakabbra fekvő amerikai államban, különösen annak ritkábban lakott részein, a táplálkozásban még mindig jelentős szerepet játszik a vadonból szerzett élelem, úgyhogy az alapos felkészültség a túlélést jelentheti.

A mindössze 443 lakosú (2013-as adat) kisvárosban, Gustavusban Sean Neilson egy egész fotósorozatot töltött fel a Facebook oldalára arról a napról, amikor a helyi gyerekek a hentesmesterség alapjait tanulták: a késélezéstől, a daraboláson, és a daráláson át a csomagolásig.

Fotó: Facebook / Sean Neilson
Fotó: Facebook / Sean Neilson
Fotó: Facebook / Sean Neilson
Fotó: Facebook / Sean Neilson

További fotókat IDE KATTINTVA találsz!

(via Wide Open Spaces)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik