Élet-Stílus

Ürüléket fecskendezett rákbeteg fia infúziójába egy anyuka

A 15 éves amerikai fiú életveszélyes fertőzéseket kapott, és gyógykezelését is tönkretehette anyja tette.

Többrendbeli súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást egy 41 éves amerikai nő ellen, aki a vád szerint többször is ürüléket injekciózott leukémiás fia infúziójába, akit egy indianapolisi kórházban kezeltek – jelentette a helyi sajtó. A 41 éves Tiffany Albertset letartóztatták, és eltiltották attól, hogy kapcsolatba lépjen gyermekével.

Az ügyben november 17-én indítottak nyomozást a Riley gyermekkórházban, miután az orvosoknak feltűnt, hogy a rákbeteg fiú megmagyarázhatatlan eredetű súlyos fertőzéseket kapott el. A kórház kamerával kezdte el megfigyelni a gyerek ágyát, és a felvételeken látni lehetett, hogy az anyuka többször is valamit befecskendezett fia infúziójába.

A kórház dolgozói a hatóságoknak elmondták: Alberts gyermekén szeptemberben hajtották végre az első kemoterápiás kezeléseket, ami után hazamehetett. Pár nappal később azonban visszakerült a kórházba, miután lázas lett, hányt és súlyos hasmenése volt.

Az orvosok megállapították, hogy a fiú vére olyan organizmusokkal van tele, amiket normális esetben csak ürülékben lehet megtalálni, és a szakértők nem találtak semmilyen orvosi magyarázatot az esetre. A gyerek 18 napot töltött el az intenzív osztályon a fertőzések miatt.

Az anyuka az őt kikérdező rendőröknek először azt mondta, hogy csak vizet fecskendezett fia infúziójába, de később beismerte, hogy ürüléket injekciózott bele. Elmondása szerint ezt azért tette, hogy fia a kórház egy másik osztályára kerüljön át, ahol szerinte sokkal jobb ellátást kaphatott volna.

Az orvosok elmondása szerint a fiú állapota sokat javult azóta, hogy anyját eltávolították a kórházból. Ugyanakkor félő, hogy a fertőzések miatt pont akkor nem tudták rendesen kezelni leukémiáját, amikor a legnagyobb esély lett volna a betegség visszaszorítására, és a késlekedés most akár az életébe is kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik