Élet-Stílus

Kincset talált egy férfi felújítás közben a pincéjében

24.hu
24.hu

2016. 10. 20. 09:06

Vannak, akik világbajnokai a halogatásnak. Különösen, ha valami nagy, nehéz és piszkos feladatról van szó, mint amilyen a pincefelújítás. Egy titokzatos amerikai férfi is évekig halogatta a munkát, de miután végre belevágott, nagyon boldog volt, hogy végül sikerült legyőznie a lustaságát.

A Barnik12 nevű felhasználó az Imgur közösségi portálon osztotta meg történetét. Magáról semmit sem árult el, még a keresztnevét, vagy a korát sem, illetve titokban tartotta azt is, hogy az Egyesült Államok melyik részén él.

Azt írja, a feleségével évekkel ezelőtt vettek meg egy a negyvenes évek végén épült házat. A pincével eddig nem foglalkoztak, de most úgy érezték, ideje azt is rendbe tenni, és egy kicsit átalakítani. Amikor a férfi mindent kipakolt, elsőre a hátsó fal tűnt fel neki, ami tele volt firkákkal és karcolásokkal. „Lehet, hogy ezek horogkeresztek voltak?” – kérdezi.

Fotó: Imgur

Aztán nekiesett az álmennyezetnek. Alig kezdte el lebontani a deszkákat, egy fura, cipőfűzővel átkötött, zöld műanyagdobozt talált a gerendák között. Izgatott lett, rögtön arra gondolt, hogy talán kincsre bukkant, de a doboz túl könnyű volt ahhoz, hogy aranyat, vagy ékszereket rejtsen. Rögtön elhatározta, hogy fotókon dokumentálja a felfedezést.

Fotó: Imgur
Fotó: Imgur

A feleségével együtt nyitották ki a dobozt, amiben egy 1951 március 25-i újságot, s alatta három zsírpapírba csomagolt pénzköteget találtak. Az 1928 és 1934 között nyomott húszasok, ötvenesekben, és százasokban összesen 23 ezer dollár hevert előttük. Volt azonban a bankók között néhány ritkaságnak számító nyomat is, így fogalmuk sem volt róla, hogy mennyit és összesen a lelet. Ahogy abban sem, hogy egyáltalán őket illeti-e a pénz.

Fotó: Imgur

Egy héttel később Barink 12 újabb poszot osztott meg. Az eddig is teljesen hihetetlen történet vett még egy váratlan fordulatot, amikor a férfi talált egy második, ugyanolyan dobozt is. Abban nem volt újság, sem zsírpapír, csak egy halom régi húszdolláros.

Fotó: Imgur
Fotó: Imgur

Azt írta, a feleségével először elmentek konzultálni egy ügyvéddel, aki megnyugtatta őket, hogy a talált pénz őket illeti. Aztán eladták a ritka bankókat, aztán a bevételt a többi pénzzel együtt bankba tették. Összesen 43 ezer dollárral (valamivel több mint12 millió forinttal) lettek gazdagabbak. Az összeg egy részéből a hiteleiket rendezik, a maradék pedig alap lesz majd egy vidéki ház megvásárlásához.

Biztosan valamilyen öreg házat néznek majd ki maguknak, hátha újra rájuk mosolyog majd a szerencse.

(via Mirror)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.