Élet-Stílus

Hét új szentet avatott a pápa

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 10. 16. 14:20

Hét új szentet avatott vasárnap a vatikáni Szent Péter bazilikában Ferenc pápa, aki szentbeszédében az imádság erejére hivatkozott, és azt kérte, “ne azért imádkozzanak, hogy megnyerjék a háborút, hanem azért, hogy megnyerjék a békét”.

A katolikus egyházfő több tízezres tömeg előtt avatta szentté

  • José Gabriel del Rosario Brochero argentin papot, akit a nép “gaucho atyának” nevezett, mivel öszvérháton járta be egész egyházmegyéjét,
  • Manuel González García spanyol püspököt és
  • a hitéért 14 évesen mártírhalált halt mexikói José Luis Sánchez del Río világi vértanút.

A szentté avatottak között volt

  • az életüket őshonos, illetve elhagyott gyermekek nevelésének szentelő Lodovico Pavoni és
  • Alfonso Maria Fusco olasz pap, valamint
  • a francia forradalom idején meggyilkolt Salomon Leclercq francia karmelita szerzetes, vértanú és
  • a Szentháromságról elnevezett Erzsébet nővér, született Élisabeth Catez francia karmelita apáca.

Elérték a célt, az imádságnak hála nagylelkű és hűséges lett a szívük, minden erővel imádkoztak, harcoltak és győztek, mondta Ferenc pápa az új szentekről. Majd hozzátette: Erre a spirituális életmódra kér bennünket az egyház: ne a háborúban, hanem békében aratott győzelemért imádkozzunk.

Az egyházfő kifejtette, hogy ” kereszténység törvénye szerint” “kitartónak kell lenni az azért való imádkozásban, hogy erősek legyünk a hitben és a tanúságtételben.”

“Az imádság nem egy ideális világba való menekülés, nem egy hamis nyugalomba való menekvés. Épp ellenkezőleg, imádkoznunk és harcolnunk kell, hagyni, hogy a Szentlélek imádkozzon bennünk”, mondta az egyházfő, aki a szentek kapcsán megjegyezte, hogy ezek a férfiak és nők mélyen behatoltak az imádság misztériumába.

A szentté avatási ceremóniára jelentős küldöttségek érkeztek az érintett országokból: Argentína delegációját Mauricio Marcri államfő vezette, Olaszország, Spanyolország és Franciaország pedig miniszteri szinten képviseltette magát.

A kiemelt képen José Gabriel del Rosario Brochero.

(El Litoral, MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.