Élet-Stílus

Letartóztatták a segélyhívó diszpécserét, akinek nem volt kedve beszélgetni

24.hu
24.hu

2016. 10. 15. 11:16

Gyakran egyszerűen letette a telefont.

Egészen elképesztő történet jelent meg az amerikai lapokban: Houstonban letartóztattak egy diszpécsert, amiért hanyagul végezte munkáját. A houstoni Crenshanda Williams a vészhelyzetek bejelentésére szolgáló (911-es számra befutó) hívásokat kezelte.

Pontosabban: nem kezelte.

A CBS News szerint a 43 éves nő 2015 októberétől idén márciusig több ezer olyan beszélgetést folytatott, amelyek

20 másodpercnél is rövidebbek voltak.

Hanyagsága – legalább egy alkalommal – tragédiát okozott: egy üzletből telefonált egy alkalmazott, hogy épp kirabolják őket, de Crenshanda Williams egyszerűen letette a kagylót. Amikor újra hívták a 911-et, egy másik diszpécser vette fel, aki rögzítette az adatokat, és kiküldte a rendőrséget, ám addigra a boltvezetőt halálos lövés érte.

Egy másik esetben bejelentés érkezett, hogy két személygépkocsi között gyorsulási verseny zajlik a városban, Williams azonban a következő szavakkal hárított:

Ilyesmire senkinek nincs ideje. De tényleg.”

Volt, hogy egy férfi azzal tárcsázta a 911-et, hogy a felesége elájult, és azonnal küldjenek mentőket. Crenshanda azt válaszolta: OK.

Majd pedig lazán letette a telefont.

Amikor a nőt nyáron kihallgatták, állítólag azt mondta, sokszor azért tette le a vészhívásokat, mert

nem volt kedve senkivel sem beszélni.

Augusztusban, amikor a fenti borzalmak kiderültek, Williamset eltávolították az állásából, majd hivatalos eljárás indult ellene, és október 5-én letartóztatták; 2000 dollár (558 ezer forint) óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Fotó: houstoni rendőrség
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.