Élet-Stílus

Egyetlen Facebook-poszt után beindult az étterem forgalma

Egy vadidegen segíteni akart az idős tulajdonosnak. Sikerült.

Colin Ross a napokban betért egy Fish&Chips étterembe. A 31 éves lethbridge-i (Alberta, Kanada) fiatalember korábban nem ismerte a helyet, de most úgy döntött, kipróbálja.

Evett, ízlett is neki az ebéd, csak éppen azon csodálkozott, hogy lehet az, hogy egy ilyen jó kis hely tök üres, és csak a tulaj üldögél egymagában.

A 69 éves, Skóciából bevándorolt John McMillan – az üzletvezető – elmondta neki, hogy sajnos ez a jellemző: senki nem jár hozzá. Éppen ezért már a számláit is alig tudja fizetni.

Ross – aki amúgy korábban foglalkozott marketinggel is – felvetette, hogy valahogy megpróbál segíteni neki, de az idős úron látszott, hogy nem igazán hisz a dologban. A fiatalember azért mégiscsak megpróbálta: írt egy Facebook-posztot arról, hogy betért egy szuper helyre, ahol mindössze a tulaj üldögélt, és hogy szerinte érdemes lenne mindenkinek kipróbálnia az éttermet; már csak azért is, hogy segítsenek az egykor lelkes öregúrnak.

A vasárnapi bejegyzést több mint nyolcezren osztották meg, így nem meglepő, hogy

kedden már négyszázan, szerdán pedig már ötszázan tolongtak az étteremben.

A tulaj nehezen hitt a szemének: az emberek az utcán álltak sorban, hogy bejuthassanak a helyre, ahol néhány napja még egy teremtett lélek sem járt. McMillan azóta tévéinterjút is adott, és elképesztő története a BuzzFeedtől a Global Newsig számos helyen megjelent, úgyhogy vélhetően mostantól nem is lesz gondja a számlákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik