Élet-Stílus

Hivatalos: a férfiak nem a Marsról jöttek!

Dévai László
Dévai László

ÚJSÁGÍRÓ. 2016. 08. 15. 14:26

Mint ahogyan a nők sem a Vénuszról! Ugyanolyan emberi lények vagyunk.

Sokak fejében a mai napig él az a szexista sztereotípia, miszerint a férfiak és a nők külön bolygóról, mitöbb, külön naprendszerből szárzmaznak. Eredezik mindez onnan, hogy állítólag az ellenkező neműek sokszor nem jönnek ki jól egymással, gyakran vannak nézeteltéréseik, nem értenek szót, vitáznak, pörölnek, veszekednek.

Én nem értem, már megint mi bajod van

Az említett súrlódásokat rengetegen azzal kezdték el magyarázni, hogy a férfiak és a nők agya nemcsak, hogy különbözően működőik, de a valóságban két teljesen máshogyan felépülő szervről is van szó.

Kép: momentantarsulat.hu

Professzor Gina Rippon, agykutató azt állítja, hogy az egész, “férfi és női agy dolog” baromság, ezeket a fogalmakat csupán a társadalom alkotta meg magának azért, hogy egyszerűen megmagyarázzák a női-férfi konfliktusokat azzal, hogy

nektek máshogy jár az agyatok!

Rippon elmondta, hogy már régóta kutatják a nemek közötti differenciákat, ám a legújabb technológiák segítségével kiderült, hogy közel sincs annyi különbség a férfiak és a nők agya, agyműködése között, mint ahogyan azt gondolták. Ha akadnak is eltérések, ezek közel sem akkorák, hogy bármiféle működésbeli különbséget jelentsenek – zárja gondolatait a professzor.

Az elnyomás alakíthatja az agyműködést, nem az, hogy milyen nemiszervünk van

A nemek közötti különbségek kutatása ma már inkább arról szól, hogy egy-egy elnyomásban élő embercsoportnál hogyan változnak a neurotikus folyamatok. A különböző társadalmi, politikai helyzetben felnövőknél például sokkal nagyobb differenciákat lehet felfedezni, mint a férfiak és a nők között.

(Metro)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. augusztus 27.
Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az új Solaris-Skoda trolibuszok sajtóbemutatóján a BKV X. kerületi  Zách utcai trolibuszgarázsában 2015. augusztus 27-én. Napokon belül megkezdődik a 36 új trolibusz tesztüzeme Budapesten, amelyek „önjáróak”, akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel. Az alacsonypadlós járművek közül a csuklós trolikon 104, a szóló járműveken 64 ember utazhat egyszerre.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.