Élet-Stílus

Az irániak nagyon kiakadtak, mert náluk nyaralt egy pornósztár

Nagy vitát kavart Iránban egy fotó, amit Candy Charms, a gigamelliről ismert brit pornósztár töltött fel az Instagramra. A fotón napszemüveget és fejkendőt viselő nő azt írta, nemrég ért haza egy iráni vakációról, ahonnan nem tudott posztolni, hiszen a közösségi portálok ott le vannak tiltva, de ezt leszámítva imádta Teheránt, és a kedves embereket.

Sokan különösnek találták, hogy egy európai pornósztár épp egy ultrakonzervatív, iszlám országba menjen nyaralni, ezért elkezdtek róla cikkezni a bulvárlapok. Miután Iránba is eljutott a hír, a helyi közösségi szájtokon elszabadultak az indulatok.  Annyira, hogy Hassan Qashqavi külügyminiszter-helyettes úgy érezte, meg kell magyaráznia a közvéleménynek, hogyan kaphatott egyáltalán vízumot a pornósztár.

kép: Instagram
kép: Instagram

Közölte, hogy Charms egy utazási ügynökségen keresztül kért beutazási engedélyt, nyilván nem ezen a néven, és szépségápolási szakértőnek adta ki magát. Qashqavi feltételezte, hogy a nő épp az ország szigorú erkölcsei miatt folyamodhatott trükközéshez. „Sokan kérdezték, hogyan lehetséges, hogy senki sem ismerte fel a hölgyet. Mégis, hogy fenébe ismernének fel a kollégáink egy ilyen nőt” – fakadt ki.

Később kiderült, hogy Charms nem szimpla nyaraláson volt, hanem az orrát plasztikáztatta. Iránban minden évben 40 ezer szépészeti műtétet hajtanak végre, s ezzel az első tízben van a legtöbb ilyen beavatkozást végző országok listáján.

Az iráni kommentelők közül sokan megkérdőjelezik annak az orvosnak a hitét, aki hajlandó volt megműteni Charmst, mások viszont azt gondolják, hogy a nyugattal kötött nukleáris egyezmény egyik legnagyobb eredménye épp az, hogy végre valódi pornósztárok is beutazhatnak Iránba.

fotó: Twitter
fotó: Twitter

Candy Charms pedig köszöni, jól érzi magát, leszámítva, hogy a botrány miatt törölni kellett az Instagram-fiókját. Állítólag többször próbálták feltörni, ezért úgy döntött jobb, ha egy időre teljesen megszünteti.

Egy kairói lapnak adott interjúban azt mondta, még mindig úgy gondolja, hogy Irán gyönyörű ország, tele kedves emberekkel, és nem mellesleg professzionális munkát végző plasztikai sebészekkel. Sajnálja, hogy a látogatásának volt negatív visszhangja is, hiszen szívesen visszatérne Iránba, ha újra beengednék – tette hozzá.

(BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik