Élet-Stílus

Megvan, melyik a legharapósabb kutyafajta

Mit gondolsz, melyik kutyafajta felelős a legtöbb embert ért támadásért? Valamilyen harci kutyára gondolsz, vagy nem hagyod magad átverni, ezért inkább mondjuk a pincsikre? Mindkét esetben tévedsz, a legvalószínűbb ugyanis, hogy egy labrador harapja meg az embert.

Mindez egy kutatásból derült ki, amit egy állatbiztosításokat kínáló brit cég, az Animal Friends rendelt meg. Ők olyan esetekre is kínálnak megoldást, amikor a gazdiknak súlyos kártérítést kell fizetniük, mert a kedvencük megharapott valakit, ezért pontosan kell tudniuk, mely fajoknál nagyobb a kockázat.

A labraorok után a német juhászok következnek a rangsorban, majd a saffordshire bullterrierek, és a brit juhászok kedvencei, a border collie-k követik őket. Az áldozatok pedig leginkább postások, és kézbesítők, főként férfiak.

Dr. Roger Mugford, állatpszichológus azt tanácsolja az ilyen veszélyes szakmákban dolgozóknak, hogy igyekezzenek összebarátkozni a körzetük kutyáival, legyen náluk például mindig egy zacskó jutalomfalat. A kutyák nem fognak támadni, ha nem érzik veszélyben az otthonukat, és a családjukat.

A legjobb, ha gazdik is odafigyelnek a kézbesítők és a kutyáik viszonyára, mert súlyos összegekbe kerülhet kedvencük egy-egy harapása. Tavaly például volt olyan, akinek 8800 font (közel 3,3 millió forint) kártérítést kellett fizetnie, miután kutyája megharapta egy postásnő kezét.

(The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik