Élet-Stílus

Ennél a fura chilievő versenynél fájdalmasabb megmérettetés nemigen létezik

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 07. 05. 10:34

Kína híres a furcsa versenyeiről, így nem meglepő, hogy egy szimpla evőversenyt sem képesek megrendezni anélkül, hogy ne tennének hozzá valamilyen furcsa apróságot, vagy ne alakítanák át még bizarrabbá.

A varázslatos, ezeréves óvárossal rendelkező kínai turistacélpont, a jünnani Lijiang paprikaevő versenyének szervezői is hasonlóképp gondolkodhattak, hiszen mind a kilenc résztvevőnek derékig érő vízzel megtöltött kerámiatálakban kellett álldogálnia, feladatuk pedig a körülöttük úszó paprikák jó részének elfogyasztása volt, méghozzá mindössze két perc alatt.

A China News szerint a résztvevők korábban már több válogatón túljutottak, és mind mesterei a villámgyors paprikafogyasztásnak, de azért itt is lehetett könnyező és erősen izzadó arcokat látni.

A győztes egy leginkább aranyozott tigrisfogra hasonlító, 24 karátos paprikamedált kapott.

Eredménye mindenképp irigylésre méltó, feltéve, ha mi is minél korábban gyomorbántalmakkal szeretnénk küzdeni: a férfi két perc alatt negyvenhét darabot küzdött le.

Ez annak fényében talán mégsem annyira meglepő, hogy a csípős ételeiről ismert Csengduban született és nőtt fel, tehát volt néhány évtizede hozzászokni a kapszaicin hatásaihoz.

Fotók: China News
vissza a címlapra

Kommentek

London, 2017. január 24.
Kaya Mar uniópárti művész Theresa May brit kormányfő gúnyfiguráját ábrázoló festménnyel tüntet a brit legfelsőbb bíróság épülete előtt Londonban 2017. január 24-én. Ezen a napon a brit legfelsőbb bíróság ismerteti döntését arról, hogy a kormánynak kell-e kérnie előzetes parlamenti jóváhagyást a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindításához. A szigetország lakossága 2016. június 23-án népszavazáson döntött az ország kiválásáról az Európai Unióból. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.