Élet-Stílus

Tízezer lapot küldtek az autista lány születésnapjára

Tavaly tök egyedül ünnepelt, ezért az unokatestvére akcióba lépett.

Hallee Sorenson 18 éves autista lány Bangorból (Maine állam, Egyesült Államok). Vidám, kedves, barátságos fiatal, mégis, amikor tavaly a születésnapját ünnepelte, senki nem jött el a meghívottak közül.

Unokatestvére, Rebecca egy hete kiposztolta a Facebookra a tavalyi szülinapon készült rendkívül szomorú fotót: Hallee tök egyedül üldögél, tortát eszik, mellette az asztalon néhány lufi.

facebook.com/rebecca.g.prefontaine
facebook.com/rebecca.g.prefontaine

Mivel közeleg az újabb születésnap, a bejegyzésben Rebecca arra kérte az ismerőseit, hogy lepjék meg Halleet képeslapokkal. Ráadásul külön Facebook-oldalt is indított az ügyet támogatandó.

A posztot 237 ezren osztották meg, de Rebecca talán ennek ellenére sem reménykedett abban, hogy túl sokan küldenek lapot unokatesójának – mégis csak más egy gombra kattintani, és ténylegesen cselekedni.

De szerencsére „az internet” megint remekelt: több mint tízezer lap érkezett Hallee-nak. Németországtól Brazíliáig, Írországtól Mongóliáig, Oroszországtól Venezueláig megmozdultak az emberek. Ez itt egy napi adag:

facebook.com/HalleesBirthday
facebook.com/HalleesBirthday

A szülinap július 2-án lesz, és ha a tavalyi zsúr volt a legrosszabb az életében, akkor bizonyára az idei lesz a legmenőbb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik