Élet-Stílus

Elviharzott az időjós, mert nem jött a várt özönív

Hatalmas felhőszakadásra figyelmeztette Bangkok lakosait, kisebb pánikot keltve a városban.

Soha többet nem akar időjárás-előrejelzéseket adni a thaiföldi tudományügyi minisztérium alá tartozó vízügyi információs intézet (HAII) vezetője, miután hétfőn hatalmas tévedést elkövetve özönvízszerű esőzéseket jósolt Bangkokban – jelentette a helyi sajtó. Royal Jitradon hétfőn arra figyelmeztette az embereket, hogy még este hat óra előtt érjenek haza, mert óriási viharok tartanak a thai főváros felé.

Kijelentése nagy visszhangok kapott a helyi médiában és a közösségi oldalakon, és kisebb pánikot keltett a városban, ahol az emberek igyekeztek gyorsan megváltoztatni betervezett programjaikat, hogy megússzák a várható esőzést. Hogy aztán csodálkozva nézzék, hogy egy csepp eső sem esett hétfő este.

Royal az eset után beismerte tévedését, és egyben közölte, hogy soha többet nem mer időjárási előrejelzéseket tenni, mert szerinte annyira kiszámíthatatlanná vált az időjárás, hogy nagyon nehéz megjósolni, mire lehet számítani. Majd közölte a helyi sajtóval, hogy a közelgő esőzésekről inkább kérdezzék meg a meteorológiai szolgálatot, az Indiai-óceán felett lévő ciklon várható útjáról pedig a meteorológusokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik