Élet-Stílus

Félmeztelenül tüntet a félmeztelenségért

Dévai László
Dévai László

ÚJSÁGÍRÓ. 2016. 05. 11. 18:01

Szerdán New Hampshireben a helyi önkormányzat arra készül, hogy megvitasson egy olyan törvényjavaslatot, amely szerint azokat a nőket, akik a város bizonyos területein toplessben, azaz felső nélkül mutatkoznak, meg lehessen büntetni. A vezetés ezzel gyakorlatilag kriminalizálná a női félmeztelenséget, ami sokan elfogadhatatlannak tartanak. New Hampshireben márciusban már megpróbáltak elfogadni egy hasonló javaslatot, ám akkor a tervezet végül nem ment át a törvényhozáson.

Bár az egyesült államokban sok helyen megengedett és nem törvénybe ütköző a nők félmeztelensége, sokan még mindig kényelmetlenül érzik magukat a szabad mellek láttán. A 27 éves Chelsea Covington azért küzd, hogy ez a vélekedés megváltozzon, az aktivista ezért tüntetett az utcán szabad mellekkel. A lány saját elmondása szerint három évvel ezelőtt kezdett szabad mellekkel itt-ott megjelenni. Chelsea többnyire sétákon, piknikeken, bicikliutakon, túrákon kapja le a felsőt, de gyakorlatilag bárhol megjelenik fedetlen keblekkel, ahol kényelmesnek gondolja.

Vice

Az aktivista egy blogot is vezet, ahol a mindennapi szabad élményeiről számol be az egyre népesebb követőtáborának. A Vice-nak elmondta, hogy nagyrészt attól függ, hogy egy héten mennyit tölt felső nélkül, hogy milyen az időjárás. A lány elmesélte, hogy amikor odamennek hozzá a rendőrök rendszerint nem tudják, hogy pontosan milyen szabályt vétett (ha vétett) és pontosan mi a teendő ilyenkor. Az aktivista szerint a legtöbbször maguk a hatóságok is nagyon zavarban vannak, egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

Vice

Egy alkalommal Washington DC-ben, ahol legális a női félmeztelenség, egy rendőr azzal ment oda hozzá, hogy tisztában van vele, hogy legális amit csinál, de arra kérte, öltözzön fel, mert ez elfogadhatatlan. Covington ekkor csak annyit mondott, hogy elhiszi, hogy ezt gondolja, de attól még nem sért törvényt. A rendőr és Chelsea ezután sokáig beszélgettek, a járőr többször megpróbálta ráerőltetni az akaratát, de hiába. A 27 éves aktivista pontosan ezen a közvélekedésen szeretne változtatni, ezért tesz meg mindent, hogy a nők szabadon, kényelmesen járhassanak.

Via

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.