Élet-Stílus

A biztonsági kamera buktatta le: az ügyvéd jóízűen elfogyasztotta a bizonyítékot – videó

Elítélték volna a védencét, ha nem lép közbe. Így őt tartóztatták le.

Csodálatos felvételek készültek az oroszországi Kizil (Tuvai köztársaság) bíróságán. Az incidens még februárban történt, de a biztonsági kamera képeit csak a napokban hozták nyilvánosságra.

A felvételen egy ügyvéd (egyes hírekben Daldisz D. néven említik) látható, aki épp ismerkedik az ittas vezetéssel vádolt védence ellen összegyűjtött bizonyítékokkal. Ezek között volt a bírság is, amely igazolja, hogy a szonda kimutatta a magas alkoholszintet.

Ez a dokumentum sajnos bőven elegendő (lett volna) arra, hogy ügyfelét elítéljék. Mit volt mit tenni, az ügyvéd kitépte a bizonyítékot a többi közül, és

hamm, bekapta.  

Utána magabiztosan állította, hogy a védence ellen felhozott vádak nem állják meg helyüket, mondván az alkoholfogyasztás nem igazolható. Csak később, a biztonsági kamera felvételeit elemezve derült ki, hogy hová tűnt a perdöntő bizonyíték. Az ügyvéd egy ideig bujkált a hatóságok elől, de április 14-én letartóztatták. 200 ezer rubel (850 ezer forintnyi) bírság vár rá, de akár 2 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik