Élet-Stílus

Hatalmas átverés a bébirépa

Nem csak finomak, nagyon egészségesek is, tele vannak A vitaminnal, ráadásul annyira enni valóan cukik. Úgy képzeljük, hogy derűs gazdák kis parcellákon szorgos kézzel gondozzák és szeretgetik, majd korán, még aranyos korukban takarítják be őket.

Hát nem! Valójában a bébirépák is közönséges répák, ráadásul a legrondábbak közül valók. A sztori még a nyolcvanas években kezdődött, amikor az amerikai szupermarketek csak legszebb sárgarépákat voltak hajlandók átvenni a farmerektől. Amelyiknek nem volt tökéletesen egyenes alakja, abból legfeljebb dzsúsz, vagy takarmány lehetett, de rengeteg jutott egyszerűen hulladéksorsra.

Nem Mike Yorusek volt az egyetlen termelő, akit utálta ezt az esztelen pazarlást, de ő volt az első, akinek eszébe jutott, hogy talán tehetne valamit ellene. Fogta a répáit, amiket az áruházak rondának bélyegeztek, majd beöntötte őket az ipari zöldbabvágó gépébe, és voliá: megszülettek az első bébirépák.

Szóval jobb ha tudja, hogy az aranyos kis zöldségek nagy, ronda gyökerekként kezdték a pályafutásukat. Igaz, ettől még ugyannyira finomak és egészségesek is.

(i100 / Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik