Élet-Stílus

Egy 72 éves nő és kutyája 9 napot élt túl elveszve a sivatagban

Az unokáit indult meglátogatni, amikor eltévedt a kemény arizonai vadonban. Patakvízen, növényeken és bogyókon élt, amíg a keresőcsapatok meg nem találták.

Túlélési szakértők szerint kész csoda, hogy életben maradt a túlélései szempontból „brutális” helynek számító, sivatagos hegyekkel tűzdelt arizonai vadonban a 72 éves Ann Rodgers, aki március 31-én rekedt a Phoenixtől keletre található White Mountain indián rezervátumban. A helyi hatóságok közlése szerint a Tucsonból rokonlátogatásra indult nő végül 9 napot töltött kutyájával együtt a vadonban, mire az őt kereső csapatoknak sikerült megtalálniuk – köszönhetően az idős nő által hagyott jeleknek.

A beszámolók szerint Rodgers eltévedt, majd autójából kifogyott a benzin és a hibrid jármű akkumulátorát is lemerítette. A nő több hegygerincet is megmászott, hogy térerőt találjon és mobilján kérjen segítséget, de nem járt sikerrel. Rodgers autóját április 3-án találták meg egy félreeső úton. Ekko két helikopterrel is elkezdtek kutatni utána, de nem jártak sikerrel.

Az áttörés április 9-én történt, amikor egy vadőr megtalálta a nő kutyáját, ahogy kijött egy kanyonból. Ekkor újabb helikopteres keresést indítottak után, és a kanyon aljában megtalálták a nő segítségkérő üzenetét: a „help” szót gallyakból és kövekből kirakva.

Ann Charon Rodgers02

 

Az egyik kő alatt pedig a nő üzenetét, amiben leírta, hogy elfogyott az élelme, és közölte: elindult lefelé a kanyonban. Végül ott találták meg, egy jelzőtűz mellett állva, ahogy a helikopternek integet. A nő a beszámolók szerint a helyzethez képest kifejezetten jó állapotban volt. Kórházba szállították, ahonnan még aznap este haza is engedték, és egyesítették aggódó családjával.

Ann Charon Rodgers0

Egy túlélési szakértő az AZCentralnak elmondta: még egy kiképzett túlélőnek is nehéz dolga lenne ilyen sok ideig életben maradnia az arizonai vadonban. „Nagyon ritka, statisztikailag abnormális és furcsa”, hogy sikerült túlélnie kilenc napig – jelentette ki Cody Lundin, aki ugyanakkor elmondta: a legjobb, amit a nő tehetett volna, hogy az autója mellett maradt, amit könnyebben meg lehet találni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik