Élet-Stílus

Hét évvel azután, hogy nyomtalanul eltűnt, hazatért a hűséges kutya

Gazdái sosem adták fel a reményt, hogy egy szép napon viszontlátják kedvencüket.

Sammy, a fekete-fehér border collie mindössze hathónapos volt, mikor nyom nélkül eltűnt perthi otthona kertjéből. Gazdái, Nikki és Simon azonnal jelentették a kutya eltűnését a helyi állatvédő szervezeteknél, de hiába keresték őt minden erejükkel, nem találtak a kutya nyomára.

A reményt, hogy egyszer viszont látják kedvencüket, sosem adták fel, ennek ellenére egy évvel Sammy eltűnése után úgy döntöttek, magukhoz vesznek egy másik kutyát. Mint kiderült, Billieről lemondott előző gazdája, így kerülhetett Sammy családjába.

Kép forrása: Kelly Pilgrim-Byrnes
Kép forrása: Kelly Pilgrim-Byrnes

Teltek múltak az évek, aztán hét évvel első kutyájuk eltűnése után Nikki és Simon – akinek vezetéknevét saját kérésükre nem hozták nyilvánosságra – telefont kapott a perthi WISH állatmenhelyről, amiben értesítették őket arról, hogy elveszett kutyájukat az egyik helyi állatkórházban ápolják.

Kiderült, a súlyosan bántalmazott, rettenetes állapotban lévő kutyát a család otthonától alig néhány kilométerre találták meg állatbarátok.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Fogalmunk sincs hol, vagy kivel tölthette az elmúlt éveket, de az biztos, hogy nem volt jó kezekben”

-nyilatkozta Simon a kutya előkerülte után, majd hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy Sammy hátralevő életét megszépítsék. A border collie hónapokig lábadozott mielőtt hazaengedték volna, de néhány sérülése még így is megvan: Sammy ugyanis csak bizonytalanul jár és egyáltalán nem hall, ennek ellenére néhány hét alatt teljes értékű tagja lett annak a családnak, ami után egész életében vágyakozott.

„Lehet, hogy süket és idősebbnek tűnik a koránál, de nekünk így is ő a világ legszebb, legtökéletesebb kutyája.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik