Élet-Stílus

Biztosítótűtől kapott súlyos fertőzést egy ötéves kislány

Az orvosok hónapokig nem jöttek rá, mi okozza a gyerek vissza-visszatérő fertőzését.

A 25 éves Katelyn Powell néhány napja kis híján elájult, mikor egy tüsszentést követően segített ötéves kislányának, Khloénak kifújni az orrát. Azt mondja, álmában se gondolt arra, ami ezután következett: a kis Khloe orrából ugyanis mindenki legnagyobb meglepetésére egy legalább négy centi hosszú biztosítótű került elő.

Kép forrása: ABC News
Kép forrása: ABC News

„Ott álltam, a kezemben azzal az ocsmány, rozsdás fémmel és egyszerűen nem hittem a szememnek. A kicsim orrához hatalmasnak tűnt. Emlékszem, azon töprengtem, hogy fért bele a gyerek orrába. És, hogy egyáltalán, hogy került Khloe orrába.”

Katelyn az ABC News amerikai hírcsatorna riporterének elárulta, az első néhány percben a kislánya is meglepettnek tűnt. Nem sokkal később azonban bevallotta, hogy korábban játszott a biztosítótűkkel, amíg szülei nem figyeltek rá.

„Azt mondta, kíváncsi volt, milyen mélyre tudja dugni az orrában a tűket. Szerencsére mindegyiket ki tudta venni, ezt az egyet leszámítva.”

A gyermek orvosai szerint a biztosítótű valószínűleg elfordulhatott, és elakadhatott a kislány orrüregében, ezért nem jött ki eddig egy egyszerű orrfújással. Az idegen test azonban hamar gyulladást okozott a környező területen, ami átterjedt később az arcüregre is. Ez lehetett az oka annak, hogy a kislány fél éve szenvedett egy fertőzéstől, ami a legerősebb antibiotikumokra sem reagált.

Kép forrása: ABC News
Kép forrása: ABC News

„Hiába próbálok visszaemlékezni, sehogy se jut az eszembe olyan pillanat, mikor Khloe a tűkkel játszik. Szerencsések vagyunk, hogy nem lett komolyabb baja”

-zárta a beszélgetést az anya, aki megígérte azt is, többet nem hagyja, hogy lánya az egészségére veszélyes dolgokhoz férjen hozzá.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik