Élet-Stílus

Ők a világ leggazdagabb női

24.hu
24.hu

2016. 03. 02. 17:24

Mivel a média világában kitüntetett figyelmet szentelnek az erős nőknek, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy az üvegplafon még nem tört össze felettünk. A világ leggazdagabb emberei továbbra is 90 százalékban férfiak.

Az amerikai Forbes magazin 2016-ban is sorra vette a világ leggazdagabb embereit. A Women’sHealth magazin pedig rávilágított egy igen csak fontos tényre: a listán csupán 190 női név szerepel. Ez a szám elsőre talán soknak hangzik, és ujjongani kellene örömünkben.

De nem tesszük!

Ez a szám ugyanis még mindig csak 10 százaléka a világ leggazdagabb embereinek, akik egyébként a 2016-os lista alapján 1810-en vannak.

Francoise Bettencourt-Meyers, daughter of France's richest woman Liliane Bettencourt, leaves the courthouse of Bordeaux, southwestern France, on February 2, 2015, on the six day of the trial of ten people charged with exploiting elderly L'Oreal heiress and France's richest woman Liliane Bettencourt. Ten members of Bettencourt's entourage are accused of taking advantage of the 92-year-old billionaire's growing mental fragility in an explosive legal and political drama. AFP PHOTO / MEHDI FEDOUACH / AFP / MEHDI FEDOUACH
A L’oreál örökösnője. Fotó: AFP / Mehdi Fedouach

A világ első öt leggazdagabb nője

  1. Liliane Bettencourt – 36,1 milliárd dollár
  2. Alice Walton – 32,2 milliárd dollár
  3. Jacqueline Mars – 23,4 milliárd dollár
  4. Maria Franca Fissolo – 21,1 milliárd dollár
  5. Susanne Klatten – 18,5 milliárd dollár

Tovább árnyalja a képet, hogy a Forbes magazin gyűjtésében szereplő nők közül húszan nagy vállalatok örökösei. Itt van például Liliane Bettencourt, a L’oreál szépségbirodalom örököse, aki 11. a leggazdagabbak listáján, és a nők közül ő rendelkezik a legnagyobb vagyonnal, egészen pontosan 36,1 milliárd dollárral. Tizenhatodik a sorban Alice Walton, a Wal-Mart trón utóda, mintegy 32,3 milliárdos summával és őket követi Jacqueline Mars, aki testvéreivel együtt a nagyapától, Frank Marstól örökölte a vállalatot, amely a Mars csoki mellett olyan termékekről ismert, mint a Milky Way vagy az M&M csokigolyó.

A 190 nőből harminchárman viszont teljesen a maguk erejéből lettek milliárdosok.

Itt említhetjük nagyon jó példaként Zhou Qunfei-t, aki megcsinálta a maga 5,9 milliárd dolláros szerencséjét okostelefon-képernyőkből.

Az ő cége ugyanis az üvegbeszállítója olyan “apró” informatikai cégeknek, mint az Apple és a Samsung. 32 évesen Zhou a világ legfiatalabb önerőből lett milliárdos nője.

This picture taken on March 12, 2015 shows Zhou Qunfei, chairwoman and president of Hunan-based Lens Technology, during an interview in Changsha, central China's Hunan province. Zhou, a former factory worker who founded Lens Technology, a company supplying Apple, Samsung and other technological giants with touchscreen glass has become China's richest woman, reports said, with a fortune surpassing 8 billion USD.   CHINA OUT     AFP PHOTO / AFP / STR
Ő pedig Zhou Qunfei. Fotó: AFP

Az idei Forbes-listán egyébként a tavalyinál 26-tal kevesebben szerepelnek, összvagyonuk pedig mintegy 570 milliárd dollárral lett kevesebb. Az élen semmi meglepetés nincs, Bill Gates az első, aki immáron három éve letaszíthatatlan a trónról.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 20 : Demonstrators hold placards within a protest in front of the Economy headquarters of Catalonia's regional government in Barcelona, Spain on September 20, 2017, during a search by Spain's Guardia Civil police. Albert Llop / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.