Élet-Stílus

Allergiának hitték a fiatal nő ritka daganatát – belehalt

Az orvosok se gondolták, hogy a titokzatos viszketés valami komoly bajra utalhat.

Így az sem túl meglepő, hogy a 27 éves brit nő, Lucy Crossley csak egy bőrnyugtató kenőcsöt kapott, mikor először felkereste orvosát a furcsa viszketéssel. Azzal nyugtatták, hogy a tüneteit egyszerű bőrfertőzés okozza, amiket a kenőcs már az első használat után is csillapítani fog. De nem így lett. A furcsa viszketés, ami Lucy egész testére kiterjedt, maradt, a fiatal nő pedig néhány nap után véresre vakarta magát.

„Újra orvoshoz ment, de hiába, nem vizsgálták ki. Helyette kapott egy doboz antihisztamint, mert az orvos biztos volt benne, hogy a viszketést allergia okozza. Mondanom se kell, ez sem használt semmit”

-emlékszik vissza Lucy 30 éves férje, Liam, akit néhány hónappal később valósággal sokkolt a hír, hogy szerelme rákos. Azt mondja, Lucy egyáltalán nem tűnt betegnek, csupán a laborleletei utaltak arra, hogy valami komoly baja van. Hozzátette, feleségének közel fél évig kellett várnia a diagnózisra, miközben az epevezetékében növekvő daganat inoperábilissá vált.

„A diagnózist követően az orvos közölte velünk, hogy a kemoterápia maradt az egyetlen esélyünk. Lucy rábólintott a dologra és néhány nap múlva meg is kapta az első kezeléseket.”

Liam szerint felesége soha, egyetlen pillanatra sem hagyta, hogy a betegség irányítsa az életét. Azt mondja, miközben javában zajlott a kemoterápiás kezelése, a saját esküvőjét szervezte és a jövőjét tervezgette. Nem tudhatta, hogy három hónappal később a betegsége rosszabbra fordul majd. Miután kimondta a boldogító igent, Lucy állapota romlani kezdett és kórházba került.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Kiderült, hogy belső vérzése van, mert a tumor szétszakított egy eret a májában. Az orvosoknak akkor még sikerült megmenteniük az életét, de közölték vele azt is, hogy nincs remény a gyógyulásra. Két hónappal később, februárban, Valentin-nap előtt nem sokkal, Lucynak újabb belső vérzése lett. Ismét megműtötték, de már nem ébredt fel az altatásból, meghalt.”

Liam azt mondja, felesége halála után órákig zokogott az üres kórházi ágya mellett. Képtelen volt felfogni, hogy az életvidám, energikus nő, akivel az egész életét tervezte leélni, nincs többé.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik