Élet-Stílus

Leonardo DiCaprio találkozott a Pápával

Leonardo-DiCaprio(210x140).jpg (Array)
Leonardo-DiCaprio(210x140).jpg (Array)

Leonardo DiCaprio csütörtökön a Vatikánban találkozott Ferenc pápával, a Földdel kapcsolatos aggodalmaikat beszélték meg – adta hírül az Abc News.

Az amerikai világsztár egy magán audiencián látogatta meg a vallási vezetőt, olaszul köszöntötte, majd hosszan beszéltek angolul.  DiCaprio a 15. századi holland festő, Hieronymus Bosch munkáinak gyűjteményét ajánlotta Ferenc pápának és megmutatta neki a művész Gyönyörök kertje című triptichonjának másolatát, amely gyermekkorában a színész ágya felett lógott. A szárnyas oltár első részén Ádám és Éva, középső paneljén nyüzsgő tömeggel teli tájkép, a harmadikon a pokol látható.

Fotó: OSSERVATORE ROMANO / AFP / Europress
Fotó: OSSERVATORE ROMANO / AFP / Europress

“Gyermekként nem értettem meg mindennek a jelentését, de úgy képzeltem, hogy ez egy bolygó, és egy nekünk szánt utópia a túlnépesedésről, a mértéktelenségről, a harmadik panelen látható befeketedett égbolt pedig azt juttatja az eszembe, ami a környezetünkkel történik”

– fejtette ki a legújabb filmjével is taroló világsztár, akinek asszisztense végül egy csekket adott át a Pápának, ezzel támogatta a jótékonysági munkáját.

A találkozón Ferenc pápa a teremtett világ védelméről szóló Áldott légy! (Laudato si’) című enciklikájának bőrkötéses példányával és Az evangélium öröme (Evangelii gaudium) kezdetű korábbi írásával ajándékozta meg a színészt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik