Élet-Stílus

Sok magyar meleg rejtőzködik

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 01. 19. 14:39

A Melegrandi.hu kétszáz meleg és biszexuális beállítottságú társkereső körében végzett kutatást.

A felnőtt melegek jelentős része már egészen gyermekkora óta tisztában van vele, hogy „más”, bár ennek okát sokáig még nem tudja megmagyarázni. A meleg párkeresők harmadának már általános iskolás korára nyilvánvalóvá vált mássága. Vannak azonban, akikben csak egy hosszú kapcsolat után, érett felnőtt korukban tudatosul, hogy a másik nem iránt (is) vonzódnak.

15 százalék küzd a másságával

Minden negyedik társkeresőnek egy hosszabb hetero kapcsolat, vagy akár egy ellenkező neművel kötött házasság kellett ahhoz, hogy felismerje: azonos neműekhez vonzódik.

A felismerés óriási mérföldkő, mindössze a megkérdezettek 30 százaléka érezte normálisnak, természetesnek a helyzetet. Többségük kétségbeesésről, zavarról, szorongásról és az elutasítástól való félelemről számolt be. Sőt a felmérésben részt vevők 15 százaléka a mai napig küzd másságával.

Miután egy meleg felismerte és feldolgozta másságát, előbb-utóbb eljut oda, hogy szeretné megosztani azt legközelebbi barátaival, családtagjaival. A coming out óriási belső feszültséget szül, aki ezt nem tudja, vagy nem akarja vállalni, annak marad a gyakran élete végéig szóló rejtőzködés.

Félelem az előítéletektől

A felmérésben résztvevők egyharmada az előítéletektől való félelem miatt a környezetében senkivel nem osztotta meg másságát, azaz rejtőzködő.

A többség ennek ellenére talál a környezetében olyan megértő embereket, akiknek be meri vallani másságát. Bár a kutatásban részt vevők csupán 4 százaléka számolt be arról, hogy környezetük a mai napig sem fogadta el szexuális beállítottságát, egyöntetűen úgy gondolják, hogy van még hova fejlődnünk elfogadás terén.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.