Élet-Stílus

Világhírű lett a pénztáros egyetlen jócselekedetnek köszönhetően

Miközben tízezrek osztották a róla készült fotót, a fiatalembernek fogalma sem volt róla, hogy netes sztár lett.

Ishmael Gilberthez végül egy nappal később jutott el saját jócselekedetének híre. Azt mondja, egész addig halvány sejtelme sem volt arról, hogy fotójával megtelt az internet.

„Arra ébredtem, hogy egymás után kapom az üzeneteket. Az ismerőseim egymást túllicitálva gratuláltak nekem, de volt, aki linket küldött és olyan is, aki egész egyszerűen azt követelte, hogy jelentkezzek már be a Facebookra, hogy a saját szememmel is lássam, mi történik.”

A poszt, aminek Gilbert tudtán kívül főszereplője lett, addig már 20 ezernél is több megosztást kapott. Egy kétgyermekes édesanya, Sarah Owen Bigler írta, akit könnyekig hatott, amit a pénztáros fiú egy idős vásárlójáért tett.

Yesterday Matt was sick. I picked up Archie from the sitter and Eloise from school and decided to run to Target for a…

Posted by Sarah Owen Bigler on Wednesday, January 13, 2016

„Előttünk egy idős néni állt a sorban, aki a kora miatt csak lassan és nehézkesen mozgott. Ráadásul minden ízében remegett. Aztán mikor a fizetésre került sor, bevallotta, hogy apróval szeretne fizetni, ráadásul minden áruért külön-külön. Gilbert, ahelyett, hogy veszekedni kezdett volna vele, vagy pofákat vágott volna, türelmesen kivárta, míg az idős asszony előkészíti az aprópénzt, majd segített neki leszámolni is az összeget.”

Az anya elárulta, Gilbert annak ellenére nyugodt maradt, hogy a sorban álló vásárlók többsége idegeskedni kezdett, sőt, olyan is volt, aki a nem tetszésének is hangot adott.

„Sokan szitkozódva álltak más sorba, de mi maradtunk. A kislányom még oda is ment Gilberthez, hogy megkérdezze tőle, mit csinál. Neki is türelmesen válaszolt és elmagyarázta, hogy pénzt számol, hogy segítsen az idős vásárlónak.”

A pénztáros később a helyi lapoknak elárulta, nem érti, miért van ez a nagy felhajtás körülötte.

„Nincs ebben semmi olyan, amit ne csinálnék, amúgy minden nap. Minden vásárlómmal igyekszem kedves lenni, úgy viselkedem velük, ahogy szeretném, ha velem viselkednének.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik