Élet-Stílus

Könnyfakasztó, ahogy ez a kenguruhím gyászolja társát. De tényleg gyászol?

A társa fölött álldogáló erszényes fotója gyakorlatilag letarolta az internetet.

„A szerencsétlen hím kétségbeesetten próbálta felemelni a társát, hiába. A nőstény teste mindannyiszor visszaesett. A hím sokáig állt mellette, bökdöste a fejével, átkarolta a mellső lábaival …Nem mindennapi látvány volt”

– nyilatkozta Evan Switzer, a lelkes ausztrál hobbifotós, akinek figyelmét kutyája hívta fel az eseményekre, a szokásos reggeli sétájuk közben. Evan azt mondja, a kutya miután beleszagolt a levegőbe, izgatott lett és előreszaladt. Hozzátette, a környékükön gyakori látvány a kenguru, ezért először nem tulajdonított jelentőséget a dolognak, csak később, mikor közelebb ment.

Kép forrása: Evan Switzer
Kép forrása: Evan Switzer

„Egy percig sem gondolkodtam, hanem rohantam a fényképezőmért”

– mondta Evan, aki meg van győződve arról, hogy amit aznap reggel látott, a gyász egyik különleges megnyilvánulása volt a kenguruknál. Dr. Mark Elridge, az Ausztrál Múzeum kutatója ezzel szemben egész más véleménnyel van a látottakat illetően.

Szerinte  – bár azt elismeri, hogy a képek nagyszerűen sikerültek – a fotón szereplő hím nem gyászol, hanem párzani akar.

Kép forrása: Evan Switzer
Kép forrása: Evan Switzer

„A fotón is jól látszik, hogy a hím nagyon izgatott. A mellső lábai nedvesek, valószínűleg azért, mert azzal próbálta hűteni magát, hogy nyalogatta a lábait”

– nyilatkozta a szakértő, majd hozzátette, a képen egyéb jel is utal arra, hogy a hím azért próbálta felállítani a nőstényt, hogy párosodhasson vele.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik