Élet-Stílus

Óriási Jézust avatnak Nigériában

Afrika legnagyobb Jézus-szobrát készül leleplezni egy üzletember Nigériában újévkor.

Obinna Onuoha 2013-ban rendelte meg egy kínai vállalkozástól a 8,53 méter magas, 40 tonnás márványszobrot, amely Jézust mezítláb és széttárt karral fogja ábrázolni a Nigéria délkeleti részén fekvő, többnyire keresztények lakta Abajah faluban.

“Ez lesz a kontinens legnagyobb Jézus-szobra” – fogalmazott a 43 éves férfi, aki egy kőolaj- és földgázforgalmazó vállalat vezérigazgatója. Véleménye szerint várható lesz a zarándokok megjelenése is, a szobor újévi felavatására ezer embert várnak.

Nigéria, amely 170 milliós lakosságával Afrika legnépesebb országa, a gazdagabb keresztények által lakott délre és a szegényebb muszlim északi részre oszlik. Eddig több mint 17 ezren haltak meg a szélsőséges iszlamista Boko Haram által kirobbantott, elsősorban Nigéria muszlim többségű részére korlátozódó harcokban.

A szobor megosztja a helyieket, egy volt katolikus szeminarista, Emmanuel Lashiolola szerint nem szokás leleplezni Jézus Krisztust ábrázoló szobrokat. “Remélem nem pénzszerzésre akarják használni a ceremóniát” – mondta. Egy katolikus pap, Paul Awowole viszont úgy véli, semmi kivetnivaló nincs abban liturgikus szempontból, hogy felavatnak egy Jézus Krisztus tiszteletére emelt szobrot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik