Élet-Stílus

Bréking: K. Ákosnál és K. Lászlónál is van nagyobb hímsoviniszta

Vicces karácsonyi képen leragasztott szájú nők kussolnak.

Amerikában is genderőrületi és nőiprincípium-ügyi vita zajlik, igaz, ott nem az ország harmadik legfőbb közjogi méltósága és az egyik legnépszerűbb énekese kavart nagy port, csak egy louisianai fotós.

Az indulatokat Hannah Hawkes alább látható képe váltotta ki, amit egy családról készített. A meg nem nevezett família tagjai (vélhetően a család nőtagjaival humorizáló apuka javaslatára) ezzel a kedves karácsonyi fotóval lepték meg ismerőseiket:

Hanna Hawkes / Imgur
Hanna Hawkes / Imgur

Igen, jól értik: akkor van béke a Földön, ha a nők végre befogják.

A fotós saját céges Facebook-oldalán több mint ezerhatszázan szóltak hozzá a témához – a képhez már nem tudnak, mert azt időközben eltávolította. Persze hiába, mert időközben a Redditre is kikerült, a fotós ott is kap érte hideget-meleget.

A kommentekből kiderül, hogy van olyan (fotós), aki szerint Hawkes-nek vissza kellett volna adnia a család pénzét, és szépen megkérni őket, hogy ezt a viccesnek szánt képet inkább készíttessék el mással. Más azt írja, hogy nőként nem találja túl humorosnak a fotót, és attól, hogy valaki felkérte erre a feladatra, még nem kellett volna feltétlenül elvállalnia. És van olyan is, aki szerint semmi sértő nincs a képben, ez csak egy kedves vicc akart lenni.

Aztán maga a fotós is megszólalt: szerinte nőként sosem népszerűsítette a nők elleni erőszakot, a nők lealacsonyítását. A család kérésére készítette el a fotót, amelynek nem volt mögöttes célja, egyszerűen csak vicces karácsonyi képnek szánták. Ismeri őket régóta, és tudja, hogy nem bánnak rosszul a gyerekeikkel. Mindenesetre a bejegyzés végén mindenkinek boldog karácsonyt kíván.

Önök szerint ez a kép vicces? Vagy bántó? Vagy egyik sem? Vagy mindkettő?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik