Élet-Stílus

A Facebookon keresi elveszett bátyját az öt testvér

Abban bíznak, hogy az internetezők segítségével rátalálhatnak testvérükre, akit édesanyjuknak 1963-ban kellett örökbeadnia.

Az öt indianai testvér azután döntött úgy, hogy az interneten próbál nyomára akadni legidősebb testvérüknek, hogy 72 éves édesanyjuk egészségi állapota rohamosan romlani kezdett. Az ABC News amerikai hírportálnak elmondták, szeretnék meglepni betegeskedő édesanyjukat, Geraldine Kramert karácsonyra, hogy a Facebook segítségével megtalálják neki a gyermeket, akiről hosszú évekkel ezelőtt kénytelen volt lemondani.

Kép forrása: Marie Henson
Kép forrása: Marie Henson

Amikor ugyanis 1963. június 10-én egészséges kisfiúnak adott életet, Jerrit szülei kötelezték arra, hogy adja örökbe a babát, akit az édesapja után Jacknek nevezett el.

„Azt mondták nekem, hogy a kicsit nem látják szívesen a házukban. Mindössze 20 éves volt, nem tehettem mást, mint hogy hallgatok rájuk”

– idézte fel a történteket az idős asszony, majd hozzátette, már hetekkel az örökbeadás után megbánta tettét.

„Azóta nem telt el úgy nap, hogy ne gondoltam volna az első fiamra”

– teszi hozzá Jerri, aki sokáig nem csak a testvérei, de későbbi férje és gyermekei elől is titkolta, hogy korábban már szült egy gyermeket. Csak akkor derült fény a titkára, mikor legidősebb lánya örökbe szerette volna adni harmadik gyermekét 1988-ban.

„Meglátogattam a kórházban és csak annyit mondtam neki ne tegye, mert meg fogja bánni. Ezután mondtam el neki mindent a bátyjáról.”

A testvérek most a csodában bíznak, és abban, hogy a Facebook-poszt hatására testvérük magára ismer és jelentkezik náluk.

„Biztosak vagyunk benne, hogy megtalálja majd a helyét a családunkban. Hatalmas űrt töltene be”

– nyilatkozta az egyik testvér.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik