Élet-Stílus

Öngyilkos lett a fiatal lány, mert nem volt elégedett a testével

13 éves korától kezdve evési rendellenességben szenvedett, de családja úgy hitte, a nehezén már túl van.

A 18 éves Hannah Carpenter az utóbbi hónapokban annyira megszállottja lett a testének – egész pontosan annak, hogy a celebékre hajazó, tökéletes alakja legyen – hogy, amellett, hogy szinte alig evett, több ezer képet készített magáról. Édesapja azt mondja, Hannah telefonjában szinte minden porcikájáról akadt fotó. De nem csak az: a jegyzetek közt találtak olyat, amiben a lány kizárólag a saját testsúlyát kritizálta.

„Gyönyörű, tehetséges lány volt, aki maradandót alkotott, bármibe fogott is. A szomorú az, hogy ő egyáltalán nem így látta saját magát”

-mondja Hannah gyászoló édesapja, David, majd hozzáteszi, lánya az eltelt évek legnagyobb részében csúnyának, kövérnek, tehetségtelennek és ezek miatt értéktelennek érezte magát, hiába próbálták meggyőzni az ellenkezőjéről.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

„13 éves volt, mikor az anorexiája miatt orvoshoz vitték. Egyszerűen képtelenek voltunk őt rávenni arra, hogy egyen. Kezelni kezdték, de a súlya csak nem akart gyarapodni”

-emlékszik vissza az apa, aki elárulta azt is, legrosszabb időszakában Hannah alig 36 kiló volt.

„A terápia szerencsére segített neki. Jobban lett, hízott is kicsit, így mikor kikerült a kórházból már 45 kiló volt és látszólag boldog. Egyikünk se gondolta, hogy visszaesett. Úgy tűnt, megtanulta elfogadni a testét és gondoskodik magáról.”

Az apa szerint Hannah nem csak előlük, de szerelme és a legközelebbi barátai előtt is titkolta, hogy visszaesett.

„Mindig múlt időben beszélt a betegségéről. De a viselkedéséből érezni lehetett, hogy valami nincs rendben”

-ezt már a lány barátja, Luke Whittaker nyilatkozta, aki hasonlóan Hannah édesapjához, úgy vette észre, a lány nem egyáltalán nem értékeli azt a tehetséget, amivel született.

A 18 éves lány nem kért segítséget. Helyette búcsúlevelet kért és az otthonához közel, felakasztotta magát. Édesapja most azért hozta nyilvánosságra történetét, hogy felhívja a figyelmet az evési rendellenességekre.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik