Élet-Stílus

Az interneten próbál pénzt gyűjteni fia jövőjére a haldokló, egyedülálló apa

Teljesen megváltoztatta az életét a 34 éves Nathan Colman, miután 2012-ben kiszabadult a börtönből. Akkor ült másodszor testi sértés miatt, de tudta, hogy nem lehet több botlása, ha fel akarja nevelni ötéves kisfiát, akinek felügyeletéről lemondott az anyja.

Míg Colman rács mögött volt, nevelőszülők vigyáztak a kis Asaiahra, ők lettek a gyermek keresztszülei. Három éve azonban egyedülálló szülőként, már Nathan neveli a gyermekét. A férfi azóta lediplomázott, állást szerzett, és igyekezett mintaapává válni.

Nem sokkal később azonban kiderült, hogy Nathan Colman gyógyíthatatlan agyrákban szenved. A betegség nagyon agresszív, amikor az orvosok diagnosztizálták, mindössze 15 hónapot jósoltak a férfinak.

Fotó: Facebook / Katinka Smith Photography
Fotó: Facebook / Katinka Smith Photography

Az apa a könnyeit visszafojtva mesélte az ABC riporterének, hogy őt és Asaiaht is nagyon megviseli a helyzet. Azt mondja a fiú megértette mekkora a gond, és a maga módján próbált segíteni, a saját testével szerette volna megvédeni az apját, hogy semmi baja ne történhessen.

Colman minden erejével azon küzd, hogy amíg még teheti, megpróbáljon tisztességes jövőt teremteni Asaiah számára, de aggódik, hogy nagyon nehéz idők várnak a fiára.

„Tegnap éjjel átjött az én szobámba, mert rosszat álmodott. Azt mondta egyszerűen elsétáltam tőle, és hiába kiabált utánam, egyre csak távolodtam”

– mesélte Nathan.

A beteg édesapának nagy megkönnyebbülést jelentett, amikor a nővére, Charman és a férje Danny megígérték neki, hogy magukhoz veszik majd Asaiaht, és a saját, már tinédzserkorú fiaikkal együtt felnevelik majd őt is Queenslandben. Nathan azt mondja, az a terv, hogy hamarosan odaköltöznek majd, hogy Asaiah megszokhassa az új otthonát és családját, amire bekövetkezik az elkerülhetetlen.

A betegsége miatt az apa egy ideje már nem képes dolgozni, ezért nagyon szűkösek az anyagi lehetőségei. Nathan ezért a GoFundMe, adománygyűjtő oldalon indított egy kampányt, amiben idegenek segítségét kéri a költözéshez, az útiköltséghez, és Asaiah biztonságos jövőjéhez.

Az adományok érkeznek is szépen, egy hónap alatt valamivel több mint 29 ezer ausztrál dollár (kb. 6 millió forint) gyűlt össze. Van egy adományozó, aki arra is gondolt, hogy a pénz nem minden: Katinka Smith, fényképész vállalta, hogy szép emlékeket gyárt Asaiahnak.

„Boldog vagyok, hogy lesz valamije, miközben felnő. Lesz a amit nézegetve visszanézhet majd, és azt gondolhatja, nagyszerű, hogy ezeket a dolgokat még együtt élhettem át az apámmal”

– mondta Colman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik