Élet-Stílus

Az életéért küzd a kisbaba, akire szülei 17 évet vártak

A kisfiú három hónappal a szülés kiírt időpontja előtt jött a világra. Orvosai szerint mindössze 5 százalék esélye van a túlélésre.  

Dana Griffin-Graves és férje, Arkell, sok olvasónknak ismerős lehet már. Ők az az amerikai házaspár, akik alig három héttel ezelőtt, egy egész világ szívébe lopták be magukat, mikor közzétették azt a megható videót, melyben Dana tudatja Arkellel, hogy apa lesz.

A felvételen az látszik, hogy a terhesség híre teljesen megdöbbenti a leendő apukát, és néhány másodperc után megállíthatatlanul zokogni kezd. Leginkább azért, mert feleségével 17 éve próbálják bővíteni családjukat – mindeddig sikertelenül. Négy vetélés és egy fájdalmas halva születés után pedig már le is mondtak arról, hogy valaha gyermekük lehet.

Aztán idén, derült égből a villámcsapásként érte őket a hír, hogy mégis gyermeket várnak. Mikor Dana közölte férjével az örömhírt, már az ötödik hónapban járt. Problémamentes terhességre készültek, csakhogy alig három héttel később, Dana kórházba került.

Az orvosok megállapították, hogy a terhesség veszélyezteti Dana életét, és felajánlották neki az abortuszt, hogy ezzel megmentsék az életét. Csakhogy Dana kitartott: nemet mondott a beavatkozásra, befeküdt a kórházba és igyekezett kitartani, hogy gyermekének minél nagyobb esélye legyen a túlélésre.

Csakhogy a várandósság 24. hetében az orvosok nem várhattak tovább. Világra segítették a kisfiút, aki szüleitől a Caleb nevet kapta. Dana Facebook-bejegyzéséből kiderül, a kisfiú kritikus, de stabil állapotban fekszik a kórház újszülött intenzív osztályán.

Arkell azt is elárulta, hogy az orvosok szerint gyermeküknek mindössze öt százalék esélye van a túlélésre. Hozzátette, minden támogatásra szükségük van, hogy erőt adhassanak gyermeküknek ehhez a harchoz.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik