Élet-Stílus

Saját magának festett mozgássérült parkolót egy anyuka

Megunta, hogy a városvezetés hónapok óta csak hitegeti. Inkább csinált egyet magának.

Azután, hogy 2007-ben egy lovasbaleset miatt deréktól lefelé megbénult, a 35 éves Claire Lomasnak évekre volt szüksége, hogy elfogadja magát és megtanuljon a kerekesszékkel boldogulni. „Az elején rengeteg nehézséget okozott a dolog, de szerencsére ma már ugyanolyan aktív életet élek két kerékkel, mint a baleset előtt” – idézi az egygyerekes édesanyát a brit Daily Mail című lap.

Bár Claire azóta remekül elboldogul egyedül is, azért akad még egy-egy olyan helyzet, mikor a szék nem segítségét, hanem akadályt jelent számára. Ilyen volt imádott kislánya iskolakezdése is. „Megígértem neki, hogy bekísérem őt az iskolába, ahogy az iskolatársait a saját szüleik, de sajnos nem tudtam tartani a szavam” – mondja Claire, majd hozzáteszi, a nagy tömeg miatt csak az iskola épületétől távol tudott volna parkolni.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Nem maradt más választásom, mint hogy kitegyem őt a kapu előtt és útjára engedjem. Közben mindketten zokogtunk” – mondja az anya, aki az évnyitó előtt fél évvel kérvényezett először mozgássérült parkolót az iskola épülete elé. „Ahhoz, hogy történhessen valami, az iskolának is kérvényt kellett benyújtania. Ez meg is történt, körülbelül az én kérvényemmel egyidőben. A parkoló mégse készült el.”

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Claire végül a napokban megunta a városvezetés szerencsétlenkedését és 45 perc alatt elintézte azt, amit nekik hat hónap alatt sem sikerült: rózsaszín festékkel és néhány sablonnal mozgássérült parkolót festett az iskola elé. „Tudtam, hogy veszélyes a dolog, és hogy vandalizmus miatt akár meg is büntethetnek majd, de nem akartam egy percig sem tovább várni” – mondja Claire, akitől utóbb a város vezetése bocsánatot kért a késlekedés miatt és akinek utóbb még a büntetésétől is eltekintettek.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik