Élet-Stílus

Donorként mentené meg egy elítélt az őt börtönbe juttató bíró életét

A lehető legváratlanabb helyről kapott donorajánlatot az amerikai Észak-Karolina állam egyik bírája, a leukémiával küzdő Carl Fox. Egy rabtól, akit még ügyészként Ő juttatott 25 évre börtönbe – jelentette a WRAL televízió híradója.

A 62 éves Charles Alston levélben jelentkezett Foxnál, miután a börtönben egy híroldalon elolvasott a cikket arról, hogy Foxnak csontvelődonorra van szüksége. Az elítélt a WRAL riporterének elmondta: közvetlenül az ítélethozatal után nagy gyűlölet élt benne Fox iránt, de a börtönben rátalált Istenre, és már úgy gondolja, a most már bíróként dolgozó Fox az életét mentette meg azzal, hogy még ügyészként a rácsok mögé juttatta.

Fox a WRAL-nak elmondta: teljesen meglepődött, és nagyon meghatódott, amikor megkapta Alston levelét.  „Minden oka meg volt arra, hogy dühös legyen rám, tekintettel arra, hol van és milyen büntetést kapott – közölte Fox.

A felajánlással csak egy apró gond van. A helyi törvények értelmében elítéltek nem iratkozhatnak fel a donorlistákra, a fertőzések veszélye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik