Élet-Stílus

Bevállalt egy golyót a gazdija helyett a süket kutya, most mégis otthontalan

Senki sem akarja örökbe fogadni Kikot, mert sokkal több figyelmet igényel egészséges, fiatal társainál.

Kiko, a kutya 2012-ben lett címlapsztár a hősiessége miatt: megmentette a gazdáját egy fegyveres rablótól, aki betört az otthonukba. A bűnöző csomagszállítónak öltözött, így jutott be az ajtón, azután fegyvert rántott. Kiko megpróbálta megállítani a támadót, ám az fejbe lőtte. Szerencsére a golyó gellert kapott, így a sikerült megmenteni a kutya életét.

A hőskölteménynek itt akár vége is lehetne, ha nem az élet írná. Nagyjából két éve azonban Kiko gazdája nagyon nehéz anyagi helyzetbe jutott, a házát elveszítette, ezért nem tudta megtartani a kutyáját. Kiko, aki az életét adta volna a gazdájáért és az otthonáért, egyszerre az utcán találta magát.

 Fotó: mightymutts.org

Egy állatvédő szervezet, a Mighty Mutts 2014 végén halott a kutya sorsáról, azóta ők vigyáznak Kikora. „Az első néhány hét nagyon nehéz volt, Kiko mindenütt a gazdáját kereste. Egy ideig azt gondoltuk, hogy csak a szomorúság miatt viselkedik furcsán, de nem sokkal később rájöttünk, hogy szegény teljesen süket” – mondta a Jill Haynes, a Mighty Mutts munkatársa a The Dodo állatvédelmi portálnak.

Az állatvédők nem tudják, hogy Kiko egész életében süket volt-e, vagy a lövés miatt veszítette el a hallását. Minden esetre, miután felefedezték a problémát, már sokkal könnyebb dolguk volt a kutyával.

 Fotó: mightymutts.org

„A hangok helyett érintésre reagál, és mint minden kutya, ő is imádja, ha simogatják, vagy vakargatják. Sokkal nagyobb figyelmet igényel azonban egészséges társainál, ezért eddig senki sem akarta örökbe fogadni” – mondta Haynes. A Mighty Mutts már több mint egy éve próbál otthont találni Kikonak.

A dolgukat az is nagyon megnehezíti, hogy a hősies kutya már nem fiatal, 14 éves, és olyan otthon kellene neki, ahol nem élnek más állatok, sem kisgyermekek, és ahol nem kell túl sokat lépcsőzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik