Élet-Stílus

Büszkén szoptatja három és féléves fiát egy 36 éves nő

Az arizonai fotós még egy fotót is készített magáról és fiáról, hogy bebizonyítsa, az elhúzódó szoptatásban nincs semmi visszataszító.

A 36 éves arizonai fotográfus, Jade Beall azt mondja, szeretné, ha a különböző nézeteket képviselő szülők között végre értelmes párbeszéd kezdődhetne a szoptatásról. És ezzel együtt arról, nem feltétlenül egészségtelen és visszataszító, ha egy nő jóval a hat hónapos kor után is szoptatja gyermekét. „Nekem például még van tejem, a három és féléves kisfiam pedig kéri a cicit, mert semmi, de tényleg semmi nem nyugtatja meg úgy, mint a szopizás.”


Képek forrása: Facebook / Jade Beall 

Hogy elindítsa a vágyott párbeszédet, Beall a hónap elején egy magáról és a fiáról készült fotót is közzé tett a Facebookon. A képhez kísérő szövegként ezt írta: „Bevallom, hogy nyilvánosan már jó ideje nem merem megszoptatni a gyermekemet. Valamiért úgy érzem, bujkálnunk kell, mintha legalábbis valamilyen bűncselekményt követnénk el ezzel” – tette hozzá.

Jade a Daily Mail című brit lap cikke szerint épp emiatt a rossz érzés miatt döntött úgy, hogy fellép a hozzá hasonlók érdekében. Hogy eloszlassa a tévhiteket, az anyuka elmondta, lassan óvodáskorú gyermeke az esetek többségében szilárd ételt eszik és csak akkor „kéri a cicit”, ha nyugtalan, vagy ha szomorú.

 

A fiatal nő posztjában azt is elmondta, kész vitatkozni azzal, aki sértőnek, vagy gusztustalannak tartja a képet. „Tanuljunk egymástól. Ne féljünk attól, hogy különbözőek vagyunk, legyünk inkább kíváncsiak a másikra” – írta, majd hozzátette, ő is egyike azoknak a gyerekeknek, akiket édesanyjuk sokáig szoptatott. „5 éves is elmúltam már, mikor abbahagytam. Most így visszagondolva, nagyon büszke vagyok az anyámra, hogy a környezete kritikái ellenére kitartott az elhatározása mellett.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik