Élet-Stílus

Ritka hülye módon fizette be parkolási bírságát

A (szerinte) igazságtalan rendszer elleni küzdelem kihozta a lázadót a diákból.

Stephen Coyle az észak-karolinai Charlotte egyetem hallgatója. Az intézmény területén parkolt autójával, megbüntették. Most morcos.

Nem az zavarja a 26 éves diákot – aki egyébként az egyetem matekos klubjának elnökhelyettese – hogy megbüntették, hanem, hogy a bírságokból befolyó pénz nagy részét nem a Charlotte-ra fordítják – írja az Independent. Coyle ugyanis utánanézett a szabályoknak, és kiderült, hogy az ily módon szerzett bevételnek csak a 20 százaléka az egyetemé, a 80% azonban a helyi iskolák büdzséjét gazdagítja.

A diák szerint ez így nem helyes. A többi sulit szerinte kizárólag az adófizetők pénzéből kellene fenntartani.

Hogy demonstrálja, mennyire zavarja az ügy, a rá kiszabott bírságot pennyben fizette ki. Mondhatni, kicsengette: a 110 dolláros (körülbelül 30 ezer forint) tételt 11 ezer penny befizetésével abszolválta. A fiatalember ötször ment be a bankba, öt dobozban (2500 pennynként) vitte be a bírságot. A bank munkatársai biztos örültek az ötletnek, hiszen több mint három és fél órájukba telt átszámolni az aprót.

Coyle egyébként annyira felhúzta magát az elosztási rendszeren, hogy a figyelemfelkeltő akció mellett gyűjtésbe is kezdett, a közösségi adakozást lehetővé tevő GoFundMe oldalon (többek között) az egyetem termeinek felújítására próbál kalapozni; egyelőre sikertelenül – a kitűzött cél 1000 dollár, de eddig mindössze 65 érkezett be.


A kép forrása: facebook.com/letthemcount

Ajánlott videó

Olvasói sztorik