Élet-Stílus

Beperelte a kórházat a siket kismama, mert nem kap jeltolmácsot a szülés idejére

Hiába ajánlott fel a kórház videótolmácsot, az anyuka hajthatatlan. Az mondja, a videós megoldás egész egyszerűen használhatatlan.

“Ha épp szülők, nem tudok kizárólag a monitorra figyelni. Mert, gondoljanak bele, mi van, ha be kell csuknom a szemem? Vagy az oldalamra kell fordulnom?” – indokolta a floridai kismama a Yahoo News amerikai hírportálnak, miért döntött úgy, hogy inkább a bíróságra megy, minthogy belenyugodjon abba, hogy jeltolmács nélkül hozza világra második gyermekét.


Kép forrása: Yahoo News

A 30 éves Margaret Weiss a Yahoo Newsnak elmondta, amikor első gyermekét, Odeliát hozta a világra, belenyugodott abba, hogy az otthonához legközelebb eső kórházban nincs jeltolmács. “Úgy voltam vele, hogy el tudok én menni egy másik kórházba is, ahol van.” Csakhogy ez a másik intézmény 20 percnyi autóútra volt a házuktól. Ráadásul a szülés közben komplikációk léptek fel, így Margaret kislányát csak hetekkel a születése után engedték haza. “Naponta jártam be hozzá, még úgy is, hogy a közlekedést alig-alig tudtam megoldani” – mondja.

A kismama hozzátette, második gyermekével nem szeretne így járni, ezért köti az ebet a karóhoz a hús-vér jeltolmács ügyében. “Azt szeretném, ha a gyermekemet nyugodt és biztonságos körülmények között szülhetném meg, ha nem kellene azon aggódnom, hogy valami baj történik azért, mert nem értjük meg egymást az orvosokkal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik