Élet-Stílus

Két év alatt 120 kilót fogyott az anya – most anorexiás

Minden vágya az volt, hogy megszabaduljon pluszkilóitól. Most azonban azt mondja, a fogyás tönkretette az életét.

Mikor a 44 éves Claire Huxtable úgy döntött, fogyókúrába kezd, már közel 160 kilót nyomott. “Életemben először szerettem volna repülőre ülni, ezért kezdtem koplalni” – magyarázza a kétgyermekes brit asszony, aztán szégyellősen azt is hozzátette, rettegett attól, hogy nem fér majd el egy ülésen.

Claire, aki a fogyókúra előtt gyorskajákon, édességeken és főleg chipsen élt, vasakaratának és elhatározottságának köszönhetően szép lassan át tudta alakítani étrendjét. “Az volt a célom, hogy megszabaduljak minden olyan ételtől, amiben cukor van” – idézi az asszonyt a Daily Mail című brit lap. Claire azonban néhány hónap után – mikor a kilók már olvadni kezdtek róla – saját bevallása szerint túllőtt a célon. “Még a gyümölcsöket és a zöldségeket se voltam hajlandó megenni, mert biztos voltam benne, hogy cukrot tartalmaznak.”


Képek forrása: Facebook

A kétgyermekes anya ma már tudja, hogy mindez a kialakulófélben lévő anorexiájának első tünetei voltak. “Később azon kaptam magam, hogy méricskélem magam a tükörben. Mindegy hány kilót fogytam a mérleg szerint, a tükörben még mindig egy tohonya, kövér nőt láttam.” Claire a kínzó gondolatok hatására még keményebben diétázott és még többet edzett.

“Amikor a súlyom már csak 60 kiló volt, a családom unszolására orvoshoz mentem. Nem akartam hinni a fülemnek, mikor az orvos közölte velem, hogy anorexiám van.” Claire ugyanis azt hitte, ez a betegség a felnőtteket nem, csak a kamaszokat érinti. “Nem is vettem igazán komolyan a dolgot, csak azután, hogy összeomlottam és kórházba kerültem. Ekkor már csak alig 40 kilót nyomtam” – mondja az asszony, aki azért harcol most, hogy felhívja a vele egykorúak figyelmét a fogyás veszélyeire.

 

“Csak meg akartam szabadulni a túlsúlyomról, erre kórházba kerülök” – panaszolja, majd hozzáteszi, a fogyókúra teljesen tönkretette az életét. “Sosem gondoltam volna, hogy ha vékony leszek, akkor ilyen rosszul érzem majd magam” – mondja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik