Élet-Stílus

Így csábítják pornózni fiatal lányok tömegeit

Hot Girls Wanted (Array)
Hot Girls Wanted (Array)

Néhány hónapig használják, aztán eldobják a sikerről és pénzről álmodozó szomszédlányokat.

Csillagászati összegek mozognak az internetes pornó globális piacán. Megszámlálhatatlan oldal kínál naponta frissülő szolgáltatásokat az egyszerű videómegosztástól, a felhasználók kedve szerint cselekvő, webkamerás lányokig. Az egyik legnépszerűbb kategória a fiatal, amatőr lányoké.

Szinte felfoghatatlan, hogy honnan jön az a hatalmas mennyiségű tartalom, és honnan érkeznek hozzá a szereplők tömegei.

A régebbi: problémás gyermekkor, vagy zaklatás hatására pornózni kezdő lányokról szóló sztereotípiák már rég nem érvényesek. Teljesen átlagos családban felnőtt, hátköznapi „szomszédlányok” ezrei áramlak nap mint nap a pornóiparba. Ahol aztán néhány hónap alatt némi pénzért használják, majd utcára teszik őket.

A sorsukról „Hot Girls Wanted” (Dögös Lányokat Keresünk) címmel forgatott dokumentumfilm, a napokban jelent meg a Netflixen.

A készítők, Jill Bauer, és Ronna Gradus szerint az internetes pornó olyan, mint a közmondásbeli parizer, amit az emberek szívesen fogyasztanak, de nem akarják tudni, hogyan, és miből készült. Szerintük pedig nem árt, ha a pornórajongók szembesülnek a szexvideók mögötti valódi történetekkel.

A film öt fiatal lány életét követi nyomon, akik elindulnak, hogy Miami-ban váltsák valóra pénzről, sikerről, és csillogásról szóló álmaikat. Mindannyian együtt élnek egy 23 éves fiúval, a tehetségkutató ügynökükkel. Az ő hívására hagyták hátra családjaikat, mert ingyen repülőjegyet, és könnyű életet ígért. 

A 19 éves Tressa története tipikusnak mondható: egy texasi kisvárosban élt, szerető családban. A középiskolában népszerű lány volt, hiszen amellett, hogy jól tanult, a szurkolólányok csapatába is befért. Ő azonban többre vágyott, úgy érezte megfojtja a lagymatag kisvárosi élet. Kétségbeesve kereste a kiutat, amit egy internetes hirdetésben vélt felfedezni. Egy ügynökség keresett dögös fiatal lányokat kamerák előtti munkára. Bár a szöveg virágnyelven fogalmazott, aki akarta, pontosan érthette, hogy miféle munkáról van szó. Tressának azonban csak akkor esett le, hogy mire vállalkozott, amikor az ingyenjegyével beszállt a Miami-be tartó gépre. „A lányok némelyike pontosan tudja, hogy mire jelentkezett, mások nem. A végén azonban mindegyikük egy szobában köt ki, ahol csak egy fickó van, és egy kamera” – mondta el a BuzzFeed News-nak Bauer.

„Lányok ezrei töltik be a tizennyolcat minden nap” – magyarázza a dokumentumfilmben a fiatal ügynök, hogy mennyire könnyű új szereplőket találni. Ez az oka annak, hogy a lányoknak kevés tárgyalási alapjuk van azzal kapcsolatban, hogy mit, és mennyiért vállalnak. Ha valami nem tetszik nekik, mehetnek: rengetegen állnak sorban a helyükre várva. Ők pedig maradnak, ameddig csak lehet, mert rettegnek attól, hogy a szüleik megtudják mivel foglalkoznak, így segítséget sem kérhetnek tőlük.

A dokumentumfilm egyik jelenetében Tressa egyik szobatársa, Rachel kelletlenül készülődik egy jelenetre. Egy nála sokkal idősebb férfivel kell lefeküdnie a kamerák előtt, miközben a rendező utasítása szerint úgy kell tennie, mint aki nagyon nem élvezi a szexet. Egy másik jelenetben, egy Jade nevű lány mesél egy forgatásról, ami alatt úgy kellett orálisan kielégítenie egy férfit, hogy közben elhányja magát. Az volt első jelenet, amit forgatott.

Emellé jönnek a gyalázatos munkakörülmények és annak a megélése minden áldott nap, hogy egy fiatal nő, csak egy egyszerűen eldobható eszköz. A valóság a legtöbb esetben azokat a lányokat is összetöri, akik pornós karrierről álmodoztak, azokat pedig pláne, akik valami egészen másról. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik