Élet-Stílus

Túl szexi ruhájáért kapott büntetést a kamaszlány

lauren wiggins 2 (Array)
lauren wiggins 2 (Array)

De vajon tényleg túl kihívó volt az öltözéke, vagy abban van a hiba, aki annak látta?

Indulatos üzenetet tett közzé a Facebookon Lauren Wiggins, egy 17 éves, kanadai diáklány. Azt írja, elege lett az iskolája vezetőségéből, és egyszerűen muszáj hangot adnia felháborodásának. Sok apró történet után, egy olyan büntetés miatt csordult túl nála a pohár, amit egy egyszerű ruha viseléséért kapott. Az igazgatóság szerint ugyanis a darab annyira szexis volt, hogy alkalmas volt a fiúk felzaklatására – írja a Mirror.

Lauren ezt a ruhát viselte, amikor büntetést kapott. Ön szerint is túl kihívó?

 

Ő így látja a helyzetet: „Ma büntetést kaptam az iskolában, mert a ruha, amit viseltem nem volt megfelelő, és alkalmas volt arra, hogy a fiatal fiúkat szexuálisan megzavarjam vele. Ami elég, az elég. Meguntam az igazságtalan elvárásokat, amiknek nőként meg kellene felelnem.

Ha egy fiút tényleg felkavar szexuálisan a meztelen hátam és vállaim látványa, akkor talán neki kellene hazamennie, hogy egy kis önuralmat gyakoroljon. Nagyon unom már, hogy folyamatosan diszkriminálnak a testem miatt, hogy nem öltözhetek fel kényelmesen anélkül, hogy provokatívnak bélyegeznének.

Az iskola a társadalom egyik legfontosabb építőköve. Az lenne a feladata, hogy mindenkinek megtanítsa, hogyan kell kommunikálni, kapcsolatot teremteni másokkal. A diákoknak sokat kellene tanulniuk önmagukról, arról, hogy milyen emberré akarnak válni. Sokszor prédikálják, hogy fedezzük fel önmagunkat, hogy legyünk egyéniségek, de engem épp ezért büntettek meg” – írja a Lauren.

Lauren szülei, úgy tűnik a lányuk pártján állnak. Az apja legalábbis azt írta kommentben a felháborodott lány posztja alá: „láttam miben voltál reggel, és szerintem nem volt benne semmi provokatív.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik