Élet-Stílus

Ezrével mészárolják a szocsi kóbor kutyákat

Méreggel és csapdával tüntetik el őket a város utcáiról. A városvezetés nem szeretné, ha zavarnák a turistákat.

Miközben minden és mindenki azon fáradozik, hogy a jövő pénteki ünnepélyes megnyitón minden tökéletes legyen, Szocsiból dermesztő hírek érkeznek. Ahogy az az ABC News csatorna riportjából kiderül, a téli olimpia helyszínén az elmúlt hetekben tucatjával ölik le a kóbor kutyákat. Mindezt azért, hogy az állatok még csak véletlenül se zavarhassák meg a játékot, vagy okozhassanak kellemetlenséget az ideutazó turistáknak.

Az állatok likvidálásával megbízott magáncég, a Basia Services tulajdonosa, Alexej Sorokin a hírcsatornának elmondta, a kutyák kiirtásával mindenkinek nagy szívességet tesz. „Képzelje csak el, mi történne, ha a síugrók pályájára beszaladna egy ilyen jószág, miközben egy síugró épp 130 kilométer per órával érkezik. Mindketten meghalnának” – magyarázta Sorokin, majd hozzátette, szerinte mindenkinek joga van ahhoz, hogy nyugodtan végigsétáljon az utcán, anélkül, hogy egy falka megvadult kutya rátámadna.


Képek forrása: Europress fotóügynökség

A tulajdonos azt sem titkolta, hogy a kóbor kutyákat afféle biológiai hulladéknak tartja, amitől jobb még idejében megszabadulni.

A témában egyébként nem csak az amerikai és a brit, de az orosz sajtó is cikkezett már. Az RBC Daily című orosz lap például leírta, azért van szükség kutyairtásra, mert a humánusabb módszer – vagyis az, hogy a gazdátlan jószágokat menhelyre szállítsák – túlságosan idő- és pénzigényes lenne. A megnyitóig hátralévő másfél hétben, a tervek szerint legalább 2000 kóbor kutyát és macskát mérgeznek meg.

Romániában 14 nap után kivégezhetik a kóbor kutyákat

Nem csak Oroszország, de Románia is radikális módszert választott, hogy megoldja a kóbor kutyák problémájára. Ahogy arról tavaly ősszel beszámoltunk, a román parlament elfogadta azt a törvényt, ami lehetővé tette, hogy a kutyákat, akiket senki nem fogad be, befogják és elpusztítsák.

Az állatvédők “barbár cselekedetnek” tekintik az ebek tömeges kiirtását, és nem értenek egyet azzal, hogy a hatóságoknak nem kell figyelembe venniük, hogy az utcáról összegyűjtött ebek betegek vagy agresszívek-e, és valóban indokolt-e az elaltatásuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik