Élet-Stílus

Hivatalos: a nők parkolnak rosszabbul

A briteknél legalábbis. A szigetországban a nők többet ügyetlenkednek a parkolással és a tolatással is.

Még mielőtt arra gondolnánk, hogy ez is csak egy az agyament brit kutatások közül, megvédenénk az akciót azzal, hogy ebben a darázsfészek témában ez a mostani meglehetősen alaposnak tűnik, már csak azért is, mert túl a forgalmi vizsgák eredményein, felhasználtak hozzá még biztosítós adatokat, sőt személyes megkérdezésre adott válaszokat is.

Miután a szakemberek mindezt összesítették, kihirdették a végeredményt, mely szerint mindkét nemnek vannak úgynevezett „típushibái”. Míg a nők a manőverezéssel és a jármű koordinálásával küszködnek, vagyis nehezebben megy nekik például a tolatva parkolás, addig a férfiak abban vétkesek, hogy hajlamosak ignorálni a körülöttük lévő autósokat, a táblákat, sőt olykor még a tükröket is.

Mindez a számok nyelvére lefordítva: a 2012-ben forgalmi vizsgát tett britek közül a nők 68 217 esetben követtek el súlyos vagy veszélyes vétséget, szemben a férfiak 52 144-ével. Azt egyébként még a RAC – az egyik nagy brit biztosítótársaság – szóvivője is elismerte, hogy mindkét nem képviselői között vannak olyanok, akikre a fenti állítások nem igazak.

Nem úgy erre az észak-ír sofőrre, aki közel 15 percig próbálkozott a párhuzamos parkolással.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik