Élet-Stílus

Kutyával könnyebb

Ingyen kapják őket a látássérültek.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola minden esetben ingyen biztosítja a látássérült emberek számára a vakvezető kutyát. A kiképzés ütemét, ezáltal pedig a várakozási időt azonban a támogatások beérkezése határozza meg.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a látássérült emberek akár néhány ezer forintot sem tudnának a napi megélhetésen túl költeni, ezért állami támogatás hiányában is minden esetben ingyen képezzük és adjuk át számukra a vakvezető kutyát. Sajnos az elmúlt időszakban ennek ellenkezőjéről szóló tudósítások jelentek meg a sajtóban. A helyzet tisztázása érdekében fontos hangsúlyoznunk, hogy ugyan egy vakvezető kutya kiképzése 1,5 millió forintba kerül, ezt a költséget azonban teljes egészében alapítványunk fedezi” – nyilatkozott közleményében a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

A vakvezető kutyát a látássérült emberek esetében alapvető szükségletnek tartják, hiszen lehetőséget ad arra, hogy biztonságosan közlekedjenek, teljes és önálló életet élhessenek. Így tudnak iskolába és munkába járni, és így családjaikra is kevesebb kötelezettség hárul.

Ha szeretné tudni, hogy képzik a vakvezető kutyákat, kattintson ide.

Forrás: Kutyával könnyebb (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik