Élet-Stílus

A Facebookon árulnak anyatejet

szoptatas(960x640)(1).jpg (szoptatás)
szoptatas(960x640)(1).jpg (szoptatás)

Az online tejkereskedelem elsősorban a briteknél és az amerikaiaknál hódít, annak veszélyei ellenére is.

Tápszer vagy anyatej? A leendő és friss anyukák órákat is elvitatkoznak azon, hogy melyik a jobb, vagy jobb-e egyáltalán az egyik, mint a másik. Nos, egy biztos, az utóbbi időben soha nem látott érdeklődés mutatkozik az anyatej iránt, ami nagyban köszönhető az olyan híreknek, mely szerint az anyatej komolyan hozzájárul a baba egészségéhez.

Például azért, mert olyan immunanyagokat tartalmaz, melyek segítik a babát abban, hogy élete első hónapjaiban leküzdhesse a fertőzéseket és az allergiát. Így aztán nem csoda a nagy érdeklődés, amit néhány élelmes anyuka, akinek több teje van, mint amennyire babájának szüksége lenne, megpróbálja pénzzé tenni a kincset.

A Facebookon a közelmúltban alakult jó néhány olyan oldal, ami anyatej-kereskedelemmel foglalkozik. Elsősorban olyan édesanyák csatlakoznak, akiknél túlkínálat van a tejből, és ők osztják meg az érdeklődőkkel, hogy hol és mennyiért jelentkezhet a feleslegért, aki akar. Az oldalak működtetői állítják, hogy az értékesítéssel mindkét fél jól jár: az is, aki keres és az is, aki a feleslegtől szeretne megszabadulni. Mindez ráadásul teljesen veszélytelen.

A szakemberek azonban közel sem ilyen derűlátóak. Szerintük az itt vásárló édesanyák figyelmen kívül hagyják, hogy a „donoranyákról” semmi orvosilag fontos információt nem lehet tudni. Így azt sem, hogy szednek-e bármilyen gyógyszert, vagy van-e bármilyen fertőző betegségük, mint pl. a HIV vagy a hepatitis, arról nem is beszélve, hogy a tej minősége szállítás közben is romolhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik